icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Nieuwe dienstregeling NS 2007 nog geen echte kwaliteitssprong

Nieuws|

Gepubliceerd op:18 januari 2006


<img height="168" alt="" hspace="10" src="/images/algemeen/trein.jpg" width="150" align="right" vspace="10" border="0">De Consumentenbond vindt nog onvoldoende terug van de ambities die de spoorsector de afgelopen jaren ventileerde op het gebied van kwaliteit, zoals hogere frequenties. De voorlopige conclusie is dat er zowel reizigers op vooruit als achteruit gaan. De komst van de Betuweroute en de hogesnelheidslijn zuid betaalt zich nog niet uit in een beter reisaanbod.

Met de nieuwe dienstregeling verdwijnt de sneltrein, die samengevoegd wordt met de intercitytrein, die daardoor op diverse trajecten vaker zal stoppen. Dat leidt, samen met het 'oprekken' van rijtijden, tot voor reizigers de treinreis op een aantal verbindingen langer zal gaan duren.

Volgens de NS vormen vooral de beperkingen van de infrastructuur een belemmering om te komen tot hogere frequenties en snellere verbindingen. De consumentenorganisaties in het Locov willen graag weten om welke knelpunten het dan gaat. In februari zullen de consumentenorganisaties advies uitbrengen aan de NS, die later dit jaar een besluit neemt.

Lees ook
Persbericht Treindienstregeling 2007: onvoldoende verbetering - 18 januari 2006
Nieuwsbericht Prestaties NS in 2005 ver onder de maat - 5 januari 2006

Elke week tests en wetenswaardigheden?
Meld u dan aan voor de Consumentenbond Nieuwsbrief