icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Consumentenbond wint hoger beroep reisbureaus

Gepubliceerd op:20 januari 2006


De conclusie van de Consumentenbond dat een meerderheid van alle reisbureaus onvoldoende scoort bij het geven van advies is rechtmatig. En het onderzoek, dat aan deze conclusie ten grondslag ligt, is bovendien zorgvuldig uitgevoerd.

Deze uitspraak deed het gerechtshof Den Haag in een hoger beroep dat de Consumentenbond had aangespannen tegen de hoofdredacteur van het blad Reisrevue, alsmede reisorganisatie Franchise For All bv (All Star Travel) en reisbureau Internoord. Deze partijen hadden eerder gelijk gekregen in een kort geding tegen de bond.

Onderzoek
Voor het onderzoek zijn 220 reisbureaus bezocht van in totaal elf reisketens. De onderzoekers deden zich voor als klant en vroegen advies voor een safarivakantie. Slechts 27% van de onderzochte reisbureaus scoorde een voldoende in dit onderzoek. Een bedroevend resultaat volgens de bond, juist omdat reisbureaus zich van het internet moeten onderscheiden door deskundig advies te geven.

Zorgvuldig
Het hof spreekt van een representatief en zorgvuldig onderzoek. In de betreffende Reisgids van de bond staat precies uitgelegd hoe het onderzoek is uitgevoerd en waar op is gelet. Klik hier om de resultaten van het onderzoek van destijds te bekijken.

Lees ook
Het volledige persbericht Consumentenbond wint hoger beroep reisbureaus