icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Spaarloon niet afschaffen vanwege gering succes levensloop

Nieuws|

Gepubliceerd op:20 juni 2006


<img height="135" alt="Levensloopregeling" hspace="5" src="/images/focusplaatjes/levensloopregeling185x135.jpg" width="185" align="right" border="0">Consumenten moeten goede keuzemogelijkheden hebben. Daarom is het goed dat CDA en PvdA nu toch de spaarloonregeling willen behouden, nadat ze aanvankelijk leken te zijn voor afschaffing. Het zou de omgekeerde wereld zijn om het succes van de levensloopregeling te vergroten door de (succesvolle) spaarloonregeling af te schaffen.

Objectieve informatie is belangrijk voor werknemers en dus consumenten om een goede afweging te maken. De informatie vanuit de overheid van de afgelopen tijd voldeed niet aan die eis. De afweging tussen levensloopregeling en spaarloon is afhankelijk van de persoonlijke situatie. Hierover moet goede voorlichting worden gegeven, zodat die keuze gemaakt kan worden.

De Consumentenbond roept de politieke partijen op om zich te concentreren op datgene waar het echt over gaat: heldere en duidelijke informatie, zodat consumenten een gefundeerde keuze kunnen maken tussen levensloopregeling of spaarloonregeling.

Lees ook
Alles over de Levensloopregeling

<img height="117" alt="" hspace="5" src="https://www.consumentenbond.nl/webwinkel/images/webwinkel/boeken/b_nieuwe_levensloopregeling.jpg" width="81" align="left" border="0">Bestel ook
Het boek De nieuwe levensloopregeling