icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Schadeverzekering niet langer stilzwijgend verlengd

Nieuws|

Gepubliceerd op:23 juni 2006


<img height="135" alt="Test autoverzekeringen" hspace="5" src="/images/focusplaatjes/auto_verzekeringen185x135.jpg" width="185" align="right" border="0">Schadeverzekeraars moeten hun klanten ruimschoots voor het verstrijken van de looptijd van een polis erop wijzen dat deze verzekering kan worden opgezegd. Dat staat in een oproep van de koepelorganisatie van verzekeraars, het Verbond van Verzekeraars aan haar leden.

Twee maanden
De oproep van het Verbond van Verzekeraars is goed nieuws voor consumenten. Op dit moment laten veel schadeverzekeraars hun contracten naadloos overlopen in een nieuwe termijn, de zogeheten prolongatie. In de nieuwe situatie krijgen verzekerden zo’n twee maanden voor het aflopen van de nieuwe prolongatienota, waarin duidelijk wordt vermeld hoe de verzekering kan worden beëindigd. Verzekerden hebben dan twee maanden de tijd om eventueel een andere schadeverzekering te zoeken.

Het voorstel van het Verbond van Verzekeraars heeft alleen betrekking op schadeverzekeringen zoals de autoverzekering, de inboedel en brandverzekering, opstalverzekering en WA (wettelijke aansprakelijkheid).

Lees verder
De test Autoverzekeringen