icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Zorgverzekeraars traag met afhandeling declaraties

Gepubliceerd op:6 juli 2006


Wie medische kosten declareert, moet bij een aantal zorgverzekeraars lang wachten op zijn geld. De Consumentenbond registreerde in anderhalve maand ongeveer 300 klachten.

Mensen die aan de bel trekken wachten gemiddeld al negen weken op de afhandeling van hun declaratie, maar er zijn ook uitschieters van ruim vijf maanden.

Twee tot drie weken
Een aantal verzekeraars meldt op hun website dat declaraties binnen twee tot drie weken worden afgehandeld. De Consumentenbond vindt dat acceptabel, maar aan de hand van de klachten concludeert de bond dat de genoemde termijn in veel gevallen niet wordt gehaald.

Actie
De Consumentenbond heeft de Nederlandse Zorgautoriteit en de brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland op de hoogte gesteld van de bevindingen. De betrokken verzekeraars zijn bovendien per brief verzocht de termijnen beter na te leven.

Problemen
Mensen die ook problemen hebben met de afhandeling van hun ziektekosten-declaraties kunnen dit per email aan de Consumentenbond melden: ziektekostenverzekering@consumentenbond.nl

Lees ook
Alles over Zorgverzekeringen 2006