icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Vernieuwde Duurzaam Geld Gids beschikbaar

Nieuws|

Gepubliceerd op:4 september 2006


De Consumentenbond, adviesbureau DHV en de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) hebben een vernieuwde Duurzaam Geld Gids gepubliceerd. Deze gids biedt consumenten  een helder overzicht van alle duurzame financiële producten die in Nederland beschikbaar zijn. ’De Duurzaam Geld Gids’ is met financiële steun van het ministerie van VROM gerealiseerd en wordt elke twee jaar geactualiseerd.

Opmars
Duurzaam en groen beleggen en sparen is fors in opmars. Diverse banken hebben in de afgelopen jaren nieuwe duurzame beleggingsfondsen gelanceerd en vooral ook is duurzaam sparen fors gegroeid. Onlangs rapporteerde de VBDO een groei van 30% in 2005.  Uit een onderzoek van ABN AMRO blijkt dat veel (60%) particuliere beleggers die nog niet duurzaam beleggen, dit wel overwegen te gaan doen.

Hulpmiddel
Na de publicatie van de laatste editie van de gids in 2004 zijn er diverse ontwikkelingen geweest waar de gids een beeld van schetst. Ook is de in de gids opgenomen productencatalogus geactualiseerd dat zo weer een actueel overzicht geeft van de beschikbare duurzame en groene financiële producten op de Nederlandse markt. Deze nieuwe gids is daarmee een handig hulpmiddel bij het bepalen van financiële activiteiten zoals sparen, beleggen, verzekeren of het afsluiten van een hypotheek.

Lees ook
De Duurzaam Geld Gids 2006