icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Bescherming nodig voor warmte-afnemers

Gepubliceerd op:14 september 2006


De Consumentenbond, Vereniging Eigenhuis, Woonbond en VEWM doen een dringend beroep op de Tweede Kamer om na drie jaar de behandeling van het wetsvoorstel warmtewet af te ronden. Het doel van het wetsvoorstel is honderdduizenden gezinnen, bedrijven en instellingen, aangesloten op een warmtenet, te beschermen tegen te hoge prijzen en onvoldoende prestaties van warmteleveranciers.

Op 15 september 2003, precies drie jaar geleden werd het initiatief wetsvoorstel ingediend. Met een gemeenschappelijke verklaring dringt de Consumentenbond samen met VEMW, Vereniging Eigenhuis en Vereniging Nederlandse Woonbond er bij de Tweede Kamer op aan om het wetsvoorstel nu af te ronden.

De Consumentenbond is voorstander van het initiatief wetsvoorstel van CDA kamerleden Ten Hoopen en Hessels, omdat met de warmtewet wordt voorzien in het borgen van consumentenbelangen, maar eveneens een sterke prikkel wordt gegeven aan duurzaamheid en beperking van de economische afhankelijkheid van gas. Als er redelijke tarieven zijn, zullen consumenten eerder kiezen voor woningen aangesloten op een warmtenet.

Lees ook
Alles over Sluipverbruik van elektriciteit