icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Wisseltruc met eczeemcrème Parfenac

Nieuws|

Gepubliceerd op:8 september 2006


Eczeem crème Parfenac mag alleen op recept worden verkocht. Toch zijn de tubetjes nog steeds zonder doktersvoorschrift verkrijgbaar. Dat blijkt uit een rondgang van de Gezondgids bij 29 apotheken en 38 drogisterijen. Opvallend is dat de fabrikant Chefaro onder vrijwel dezelfde merknaam een heel andere zalf verkoopt. Zonder de betwiste werkbare stof met vrijwel dezelfde verpakking. Dit alles zonder de consument hierover goed te informeren.

Al eerder schreef de Gezondgids over de omstreden werking en bijwerkingen van eczeem crème bufexamac (parfenac). De Gezondgids informeerde het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen waarop het middel alleen nog mag worden verkocht op recept van een arts. Desondanks was het middel nog zonder recept te koop bij 3 drogisterijen en 3 apotheken van de bezochte apotheken en drogisterijen. De Consumentenbond heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg hierover geïnformeerd.

<img height="131" alt="" hspace="10" src="https://www.consumentenbond.nl/webwinkel/images/webwinkel/losse_nummers/l_gz_2006_sept.jpg" width="85" align="left" border="0">Maak ook kennis
Met de Gezondgids voor maar €1