icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Mengeling van tevredenheid en kritiek op Kabinetsplannen

Nieuws|

Gepubliceerd op:19 september 2006


De Consumentenbond is tevreden over de toezegging van het Kabinet om extra financiële middelen voor de Thuiszorg beschikbaar te stellen. De bond beschouwt dit als een garantie dat er op afzienbare termijn geen wachtlijsten meer zullen zijn. Kritiek is er op het ministerie van Justitie.

Op het terrein van auteursrecht nemen zij geen beleidsinitiatieven terwijl daar als gevolg van internet (downloaden van films, muziek, intellectueel eigendom) grote behoefte aan is. Het ministerie van EZ laat zien wel initiatieven te nemen op dit terrein. Daarom bepleit de Consumentenbond dat dit dossier wordt opgepakt door het ministerie van EZ en zij een integrale visie ontwikkelen op het terrein van auteursrecht.

Verder onderschrijft de Consumentenbond de doelstelling van het ministerie van Financiën om de kennis van consumenten over financiële producten en diensten bij  te spijkeren. Al moet het niet zo zijn dat de consument straks geacht wordt net zoveel te weten als de professional en het mag ook geen alibi worden voor de financiële sector om de consument minder professioneel te begeleiden.

Lichte kritiek heeft de bond op het ministerie van VenW dat te weinig ambitie toont om het spoorvervoer op een hoger plan te tillen.

Ook de aanpak van het ministerie van VWS tegen overwicht stemt de Consumentenbond niet gerust. Die is te vrijblijvend, met name voor de voedingsmiddelenindustrie. De consument moet gemakkelijk moeten kunnen kiezen voor gezonden voeding.

Tenslotte is de Consumentenbond tevreden over de inzet van het ministerie van EZ die met de inzet op de Consumentenautoriteit laat zien dat de bescherming van de consument serieus oppakt.