icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Pleidooi voor voedzame kant- en klaarmaaltijden

Nieuws|

Gepubliceerd op:30 september 2006


‘Kant-en-klaarmaaltijden: minder voedzaam dan gedacht’, concludeert de Voedsel en Warenautoriteit na een grondig onderzoek. De Consumentenbond constateert bovendien op basis van eigen onderzoek dat er diverse maaltijden en pizza’s op de markt zijn die volgens de richtlijnen (veel) te veel calorieën bevatten. Het is belangrijk dat fabrikanten en supermarkten hun aanbod verbeteren, vooral omdat er steeds meer kant- en klaarmaaltijden worden verkocht.

De onderzochte kant-en-klaarmaaltijden bevatten over het algemeen te weinig voedingsvezels en groente. De vetzuursamenstelling is voor verbetering vatbaar en de maaltijden zijn vaak relatief zout. Al met al voldoet slechts 2% van de door de VWA onderzochte kant-en-klaarmaaltijden aan alle voedingsrichtlijnen voor een hoofdgerecht.

Hollandse pot
De Consumentenbond concludeerde vorig jaar al dat de hoeveelheid groente en vezels een probleem is bij de kant- en klaarmaaltijden, met name de Italiaanse en oosterse maaltijden. Het bleek dat consumenten het best kunnen kiezen voor de ‘Hollandse pot’. Deze maaktijden bevatten relatief de meeste groente.