icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Weeg overstap naar HD-tv goed af

Nieuws|

Gepubliceerd op:3 maart 2006


Vanmorgen hebben Casema, Essent en Samsung hun plannen geïntroduceerd voor HD-tv. Zij bieden 'gratis' WK-voetbaluitzendingen aan in HD-kwaliteit. De Consumentenbond waarschuwt voetballiefhebbers geen overhaaste beslissingen te nemen.

<img height="130" hspace="10" src="http://212.72.56.204/images/algemeen/tvbanner.jpg" width="370" align="right" vspace="10" border="0">Nadelen
Het is niet voor iedereen een goed moment om over te stappen op HD-tv. De voetbalwedstrijden van het WK worden weliswaar in HD-kwaliteit uitgezonden, maar het kan daarna nog jaren duren voordat populaire tv-uitzendingen ook in HD-kwaliteit te bekijken zijn. En dat terwijl over een aantal jaren de decoders en de tv's wellicht goedkoper zijn of technieken weer zijn veranderd.

De huidige Samsung-decoder is prijzig en niet voor andere tv-aanbieders te gebruiken. Wat de werkelijke kwaliteit van de televisie-uitzendingen op termijn wordt, is nog onduidelijk. Ook zijn niet alle platte televisieschermen geschikt voor HD-tv.

Gevaar
Het gevaar bestaat dat veel consumenten, die met het oog op het WK nu al gaan investeren in een nieuwe televisie en een decoder, later spijt krijgen. HD-tv kan een grote stap voorwaarts zijn, maar de tv-kijker zou goed de voordelen én nadelen moeten kennen, voordat hij een keuze maakt. De Consumentenbond pleit daarom voor betere en volledige informatie richting consumenten.