icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Medicijnen via internet: langzaam en duur

Nieuws|

Gepubliceerd op:6 maart 2007


Via internet bestelde medicijnen zijn duurder dan dezelfde middelen bij een reguliere apotheek. En wie de medicijnen snel in huis wil hebben, kan beter zelf naar de apotheek gaan.

De Consumentenbond deed bij Nederlandstalige online-apotheken in totaal 35 bestellingen. Het ging daarbij om veelgebruikte medicijnen als cholesterolverlagers, maagzuurremmers en anticonceptiemiddelen. Van de bestelde medicijnen zijn er 27 geleverd. De websites Mijn Apotheek, eFarma en Apotheek aan Huis waren alert. Zij namen contact op met de huisarts, waardoor zes middelen niet geleverd zijn. Gemiddeld duurde het vijf dagen voor de medicijnen thuisbezorgd werden. In twee gevallen lag de bestelling de volgende dag al op de deurmat, maar er waren ook uitschieters van tien en elf dagen.

Bijkomende kosten
Medicijnen zijn via internet soms goedkoper dan bij de gewone apotheek. Maar wie online medicijnen bestelt, wordt geconfronteerd met bijkomende kosten voor bijvoorbeeld verzending, online consult en receptregels. Deze extra kosten kunnen oplopen tot € 30. Daardoor is de reguliere apotheek uiteindelijk niet alleen sneller, maar ook altijd goedkoper.