icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Skigangers betalen torenhoge telefoonrekening

Nieuws|

Gepubliceerd op:20 februari 2007


Zo’n 750.000 Nederlanders zijn op dit moment in het buitenland van de wintersport aan het genieten. Maar wie vanuit zijn vakantieland met zijn mobieltje naar huis belt, kan bij thuiskomst nog steeds voor een onaangename verrassing komen te staan: een torenhoge rekening.

Europese consumentenbonden hebben namelijk een nieuw onderzoek gedaan naar de kosten van vakantiebellen. Daaruit blijkt dat consumenten nog steeds veel te veel betalen voor het vakantiebellen.

Ingrijpen
Dat komt omdat bij het bellen vanuit het buitenland vaak verschillende telefoonbedrijven betrokken zijn. Bijvoorbeeld de Oostenrijkse tak van jouw provider die een lijntje legt met de provider van degene die jij in Nederland belt. En die telefoonbedrijven brengen elkaar (en dus uiteindelijk de consument!) belachelijk hoge prijzen in rekening. Ze hadden beloofd die prijzen te verlagen, maar uit het Europese onderzoek blijkt dat daar niets van komt. De consumentenorganisaties blijven daarom pleiten voor harder ingrijpen van de Europese commissie.