icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Consumentenbond waarschuwt voor website organisatie UFO

Nieuws|

Gepubliceerd op:12 januari 2007


UFO ( United Fly Organisation GmbH)  biedt via zijn  website <strong>www.ufoflug.com</strong> vluchten aan maar houdt zich niet aan de regels. Vervoersvoorwaarden zijn niet bekend,welke luchtvaartmaatschappij de vlucht uitvoert is onduidelijk en wie niet uitkijkt, kan ongewild aan een reservering vastzitten nadat men z’n gegevens heeft ingevoerd.  De Consumentenbond adviseert consumenten voorzichtig te zijn bij een bezoek aan de website en heeft deze kwestie bij de Consumentenautoriteit aangekaart.

Bij de luchthaven Schiphol zijn klachten binnengekomen van mensen die via www.ufoflug.com probeerden te boeken. Bij navraag bleken aangeboden vluchten niet bij de luchthaven bekend te zijn. Hierop is de website aangepast en nu kan men pas vanaf 1 april 2007 vluchten boeken.

Wanneer men op de (Nederlandstalige) website van UFO adresgegevens invoert en doorklikt naar het volgende scherm blijkt een boeking gedaan te zijn zonder dat men hiervoor gekozen heeft en zonder dat men de algemene voorwaarden heeft gezien. Dit is niet conform de wettelijke eisen die aan de verkoop van vluchten via internet gesteld worden. De Consumentenbond heeft dit bij bij de Consumentenautoriteit gemeld, die waakt over eerlijke handel.

Lees ook
Het dossier Luchtvaart