icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Quiz begrijpelijkheid financiële bijsluiters

Nieuws|

Gepubliceerd op:7 juni 2007


Complexe financiële producten, zoals bijvoorbeeld een hypotheek met een beleggingsverzekering, hebben tegenwoordig een financiële bijsluiter. Deze moet consumenten wijzen op de risico’s die zij lopen met een bepaald financieel product. Maar is de informatie uit de bijsluiter te begrijpen? <img height="147" hspace="0" src="/_$link-ref:'117212'_" width="147" align="right" border="0" mslinkref="true">

De Consumentenbond heeft op zijn website de Quiz Financiële Bijsluiter geplaatst, die de bond en consumenten inzicht moet geven in de begrijpelijkheid van financiële bijsluiters. De bond vindt eigenlijk dat  financieel dienstverleners klanten goed  moeten voorlichten over zowel de positieve als negatieve effecten van financiële producten. De financiële bijsluiter kan handig zijn voor een globale eerste kennismaking en om financiële producten wat met elkaar te vergelijken. Maar de informatie uit de bijsluiter is  niet geschikt om er een definitieve keuze op te baseren.

Vanaf 1 oktober 2006 zijn aanbieders verplicht bij complexe financiële producten een bijsluiter mee te leveren. Met tekst en tabellen worden klanten gewezen op de risico’s van een bepaald product. Daarmee zou de informatie toegankelijker moeten zijn voor iedereen.

Doe mee aan de quiz! Onder de deelnemers worden 100 boeken “250 gouden verzekeringstips” verloot.