icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Onzekerheid blijft voor gedupeerden Ufoflug

Nieuws|

Gepubliceerd op:27 juli 2007


Passagiers die een vlucht naar Marokko hadden geboekt via Ufoflug, blijven voorlopig nog in onzekerheid of hun vlucht doorgaat en of ze al dan niet hun geld kwijt zijn. De Consumentenbond wil naar aanleiding van deze kwestie wettelijke maatregelen om dergelijke praktijken te voorkomen.Vakantiehuis vlakbij Tanger

Enkele weken geleden bleek dat Ufoflug via zijn website en via bureautjes vluchten heeft verkocht die niet bestaan. De Spaanse luchtvaartmaatschappij Girjet, die de vluchten vanuit Nederland, Duitsland en Spanje naar Marokko tot nu toe uitvoerde, heeft voorlopig alle vluchten geannuleerd omdat Ufoflug niet met geld over de brug kwam. Inmiddels is volgens berichten in de media de Turkse eigenaar van Ufoflug in Spanje gearresteerd.

Informatie voor gedupeerden
Of passagiers hun geld terugkrijgen is onzeker. Het onderzoek van de Duitse politie loopt nog. Gedupeerden in Nederland hebben een website opgezet om klachten te bundelen: www.ufofluggedupeerden.nl. Ook op de website van de Consumentenautoriteit, www.consuwijzer.nl, staat informatie voor gedupeerden.

De Consumentenbond gaat bij de overheid aandringen op wettelijke maatregelen om te voorkomen dat consumenten het slachtoffer worden van organisaties als Ufoflug.