icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Pensioengegevens online beschikbaar

Nieuws|

Gepubliceerd op:9 mei 2008


Binnen 3 jaar moet het voor consumenten mogelijk zijn met één druk op de knop een overzicht te krijgen van hun pensioengegevens. De Stichting Pensioenregister, een samenwerkingsverband van pensioenkoepels, verzekeraars en de Sociale Verzekeringsbank, gaat alle Nederlandse pensioenregelingen via internet ontsluiten. De Consumentenbond pleit al sinds 2002 voor een dergelijk centraal register.

Via het pensioenregister kunnen consumenten in een oogopslag zien wat hun inkomen is op de oude dag. Het pensioenregister toont pensioeninformatie van alle werkgevers en het inkomen uit de AOW. Hiermee wordt gehoor gegeven aan de verplichting uit de Pensioenwet per 1 januari 2011 een nationaal pensioenregister te voeren.

Uniform Pensioen Overzicht
In 2002 heeft de Consumentenbond de eerste stap gezet voor de oprichting van een centraal pensioenregister met zijn campagne ‘Pensioen duidelijkheid voor later’. Ook het Uniform Pensioen Overzicht, dat sinds dit jaar verplicht is, moet er aan bijdragen dat consumenten beter inzicht hebben in hun oudedag-inkomensvoorziening.