icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Vervoerbedrijven en decentrale overheden: accepteer regie staatssecretaris

Nieuws|

Gepubliceerd op:25 september 2008


In de Tweede Kamer zal vandaag een debat plaatsvinden over de OV-chipkaart. Dit naar aanleiding van het besluit van de consumentenvertegenwoordigers om uit het overleg rond het elektronisch vervoerbewijs te stappen. De Consumentenbond, ROVER, ANWB, LSVb en CG-raad roepen de vervoerbedrijven en decentrale overheden op om de regie van de staatssecretaris te accepteren.

Als belangrijkste oorzaak voor de problemen rond de OV-chipkaart zien de consumentenorganisaties namelijk de vele verschillende partijen (vervoerders en ov-autoriteiten) die elk met een eigen verantwoordelijkheid en belang een deel van de beslissingsbevoegdheid hebben. Het is daardoor moeilijk te duiden waar, wanneer welke besluiten worden genomen, wie deze bewaakt en wie zorgt voor afstemming en uniformiteit, bijvoorbeeld op het gebied van kaartacceptatie en tariefintegratie.

Reizigerseisen
De organisaties vragen van de staatssecretaris een aanscherping van het aanvalsplan dat zij eerder dit jaar presenteerde. Die aanscherping houdt in dat er een lijst komt van voorwaarden waaraan moet zijn voldaan vóór invoering van de chipkaart. De 11 reizigerseisen worden door de staatssecretaris overgenomen en zijn de basis voor de implementatie van het systeem.