icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Shoppen loont, óók bij de audicien

Nieuws|

Gepubliceerd op:28 oktober 2008


Wat de opticien is voor mensen met een bril, is de audicien voor slechthorenden. En net als bij de brillenzaak – en in tal van andere branches – is het ook bij de audicien verstandig om niet over één nacht ijs te gaan. Shoppen loont, zo blijkt uit een rondgang van de Consumentenbond en de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden langs 30 audiciens.

Alle audiciens nemen ruim de tijd voor een intakegesprek, maar de persoonlijke wensen komen niet altijd even uitgebreid aan bod. Zo bespreken lang niet alle audiciens de medische aspecten en luistersituaties. Belangrijke aspecten als zichtbaarheid van het hoortoestel en draagcomfort komen bij tien winkels helemaal niet ter sprake. Ook de adviezen en het assortiment lopen behoorlijk uiteen. Bij de ene audicien krijgt de slechthorende ‘mystery guest’ slechts één toestel voorgelegd, terwijl hij elders uit 8 toestellen kan kiezen.

Wensenlijst

Wie zich oriënteert op een nieuw hoortoestel, doet er goed aan om zelf een wensenlijst op te stellen. Weet dat een duurder hoortoestel niet per definitie voor u het beste resultaat geeft is en bezoek meerdere audiciens, want het persoonlijk advies en de prijsstelling zijn lang niet overal gelijk. Op www.hoorwijzer.nl is meer informatie te vinden audiciens, zorgverzekeraars en beschikbare types hoortoestellen.