icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Medereiziger grote bron van ergernis

Nieuws|

Gepubliceerd op:24 januari 2008


Mensen ergeren zich in de trein vooral aan hun medepassagiers. Hinderlijk gebruik van de mobiele telefoon spant de kroon, 87% ergert zich hier aan. Maar het feit dat passagiers al instappen voordat iedereen is uitgestapt, staat ook hoog in de top 10. 

De ontevredenheid over vertraging van de trein is minder dan in voorgaande jaren. Het treinpanel geeft het hoogste cijfer in 10 jaar voor het op tijd rijden van de trein, 6,9. In 2006 was dat nog een 6,5. Toch zijn er nog wel klachten over de Nederlandse Spoorwegen, met name over de verstaanbaarheid van de omroepinformatie in de trein of op de perrons. De helft van de ondervraagden is hier tamelijk of zeer ontevreden over.

Twee conclusies

De Consumentenbond trekt op basis van het onderzoek twee conclusies. De reiziger wil meer rust, dus moeten de huisregels die er zijn beter zichtbaar worden, waar nodig worden aangescherpt en het treinpersoneel moet deze huisregels beter gaan handhaven. Daarnaast moet de juistheid, volledigheid en verstaanbaarheid van de omroepberichten beter.