icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Nog langer onduidelijkheid over beleggingsverzekeringen

Nieuws|

Gepubliceerd op:25 april 2008


Het onafhankelijke feitenonderzoek van het ministerie van Financiën naar ‘woekerpolissen’, dat eind april zou verschijnen, is wederom vertraagd. Voor consumenten blijft het zo nog langer onduidelijk of en wat er mis is met beleggingsverzekeringen.

Onderhandelingen tussen verzekeraars en belangenorganisaties, zoals Stichting Verliespolis, hebben tot op heden niet tot een oplossing geleid. De organisaties gaan nu een aantal verzekeraars dagvaarden.

Onzekerheid
Daarmee is de kans veel groter geworden dat consumenten individueel naar het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) of naar de rechter gaan. Dat leidt voor consumenten tot een nog langere periode van onzekerheid en nog meer kosten. De Consumentenbond voorziet ook een enorme belasting voor het justitieel apparaat (zelfs als slechts een deel van alle getroffenen naar de rechter stapt). Er moeten dus snel concrete oplossingen komen. De Consumentenbond vraagt nu de Ministeries van Financiën en Justitie hun verantwoordelijkheid op te pakken en de regie naar zich toe te trekken. Dat is in het belang van alle betrokken partijen.