icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

ProviderMonitor: Alice evenaart XS4ALL

Nieuws|Internet- en telefonieprovider Alice evenaart de kwaliteit van XS4ALL. Beide aanbieders staan nu samen op de eerste plaats in de ProviderMonitor van november 2009, een doorlopend onderzoek van de Consumentenbond dat ervaringen van een consumentenpanel meet. Tele2 staat derde. Telfort sluit de rij, maar haalt wel een voldoende.

Gepubliceerd op:12 november 2009


Sinds ruim een jaar peilt de Consumentenbond de ervaringen van consumenten met hun internet- en telefonieproviders. Elke twee maanden wordt een panel van inmiddels meer dan 7.300 gebruikers gevraagd naar de tevredenheid over hun provider. Daarnaast wijst een meting onder panelleden uit of er storingen of problemen zijn geweest. Uit de laatste resultaten blijkt dat Zeelandnet zich heeft hersteld van een groot aantal telefoonstoringen, iets waar Caiway momenteel last van lijkt te hebben. Per provider hebben minimaal 75 respondenten een enquête ingevuld over hun tevredenheid met de provider en hebben minimaal 75 respondenten aangegeven of ze wel of geen storingen hebben gehad.

Deelname

De elf beoordeelde providers zijn Alice, Caiway, HetNet, KPN, Online, Ziggo, Tele2, Telfort, UPC, XS4ALL en Zeelandnet. Vooralsnog zijn er onvoldoende respondenten om uitspraken te kunnen doen over kleinere providers. De Consumentenbond nodigt internetgebruikers uit om mee te doen aan de ProviderMonitor, met name klanten van Alice, Caiway, Online, Tele2 en Zeelandnet. Deelnemers maken kans op een laptop. Aanmelden kan hier.