icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

AFM beboet DSB na overtreding regels

Nieuws|Voor consumenten is het onduidelijk of de huidige dienstverlening van DSB Bank aan de wettelijke eisen voldoet. De Consumentenbond heeft de bank gevraagd of zij maatregelen heeft getroffen om het overtreden van regels in de toekomst te voorkomen. Toezichthouder AFM maakte 1 juli 2009 bekend dat DSB Bank twee boetes krijgt van in totaal €120.000 omdat de bank voor hypotheekaanvragen beoordelingscriteria hanteert die niet zijn vastgelegd én omdat onvoldoende informatie over klanten is ingewonnen.

Gepubliceerd op:3 juli 2009


Daarnaast wil de bond graag weten in hoeverre de DSB Bank stappen heeft ondernomen om klanten te compenseren voor eventuele schade die zij hebben geleden. Het onderzoek van de AFM naar de DSB bank betreft de periode mei, juni en juli 2008. De bond adviseert consumenten die denken dat ze een verkeerd advies hebben gekregen een klacht in te dienen bij DSB Bank en eventueel vervolgens naar het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening te stappen.

Onderzoek AFM

Uit onderzoek van de AFM naar de kwaliteit van hypotheekadvies bleek dat 1 op de 4 hypotheekadviezen niet deugt. Door het bekendmaken van boetes laat de AFM consumenten weten welke hypotheekadviseurs de regels overtreden én wordt binnen de sector het kaf duidelijker van het koren gescheiden.