icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Geschillencommissie Luchtvaart vanaf 1 juli in werking

Nieuws|Reizigers die te maken krijgen met langdurige vertraging, geannuleerde vluchten of met instapweigering kunnen met niet opgeloste klachten vanaf 1 juli 2009 terecht bij de Geschillencommissie Luchtvaart. Hiermee komt er eindelijk een laagdrempelig loket om op snelle, eenvoudige wijze geschillen met luchtvaartmaatschappijen aangesloten bij de branchevereniging BARIN op te lossen.

Gepubliceerd op:23 juni 2009


De officiƫle lancering van de geschillencommissie vond plaats op 23 juni 2009 door Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat, in bijzijn van BARIN (Board of Airline Representatives in the Netherlands), Stichting Geschillencommissie Consumentenzaken en de Consumentenbond. De bond ziet deze Nederlandse Geschillencommissie als een blauwdruk voor een toekomstige Europese geschillencommissie voor alle Europese consumenten.

Procedure

Wie klachten heeft over een geannuleerde vlucht, langdurige vertragingen of instapweigering moet deze binnen vier weken voorleggen aan de luchtvaartmaatschappij. Wanneer de klacht niet goed wordt afgehandeld, kan de reiziger de zaak vervolgens binnen drie maanden voorleggen aan de Geschillencommissie Luchtvaart. Meer informatie over de procedure en een formulier om klachten in te dienen, staan vanaf 1 juli op de website van de geschillencommissie

Kijk voor meer informatie in het dossier Vliegvertraging: geld terug!van de Consumentenbond

Lees ook: