icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Kinderen de dupe van uitstel behandeling Nota Overgewicht

Nieuws|Het voor 22 juni 2009 geplande debat in de Tweede Kamer over de Nota Overgewicht is opnieuw uitgesteld, dit keer tot na de zomer. Als direct gevolg daarvan komt er voorlopig geen besluit over een verbod op reclame voor snoep, chips en ijs gericht op kinderen tot 12 jaar.De Consumentenbond vindt het uitstel onacceptabel. Er volgt daarom een bezorgde brief aan de ministers Klink en Rouvoet.

Gepubliceerd op:23 juni 2009


Het aantal kinderen met overgewicht groeit de laatste jaren explosief. De behandeling van de Nota Overgewicht wordt keer op keer wordt uitgesteld. Juist daarom is de reden teleurstellend. Het ministerie geeft aan dat er nog gewerkt wordt aan de beantwoording van kamervragen, terwijl die al op 16 april jl. zijn ingediend. Dit terwijl de ministers zelf in de nota de stijging van overgewicht onder kinderen bijzonder verontrustend noemen.

Eerlijke informatie

Er moeten snel maatregelen komen tegen junkfoodreclame gericht op kinderen. Maar om overgewicht op een effectieve manier te bestrijden en te voorkomen zijn ook eerlijke informatie en duidelijke etiketten essentieel. Op dat gebied is nog veel verbetering mogelijk. Al deze onderwerpen komen aan bod in de Nota Overgewicht, maar erg concreet zijn de plannen niet. De Consumentenbond wil dat de nota snel aan de orde komt in de Tweede Kamer, zodat er concrete stappen gezet kunnen worden. Bij voorkeur te beginnen met een wettelijk verbod op reclame voor snoep, chips en ijs gericht op kinderen tot 12 jaar.

Lees ook:

  • Reclamecode kidsmarketing: 'Nu of nooit' 
  • Wetgeving moet kinderreclame stoppen
  • Bekijk ook de video kidsmarketing