icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Tuchtcommissie DSI heeft te weinig oog voor consument

Nieuws|De tuchtcommissie van de stichting DSI (Deskundigheid, Screening en Integriteit in de financiële dienstverlening) heeft de schorsing bekendgemaakt van een senior beleggingsadviseur, zonder zijn naam te noemen. De Consumentenbond pleit ervoor dat ook deze instantie namen en rugnummers bekendmaakt bij overtredingen. DSI moet de integriteit en betrouwbaarheid van financieel adviseurs verbeteren en beheert een register waarin financieel adviseurs zich kunnen laten bijschrijven als ze voldoen aan de kwaliteits- en integriteitseisen die DSI stelt.

Gepubliceerd op:9 september 2009


Consumenten kunnen in de registers van DSI opzoeken of hun financieel adviseur een DSI-registratie heeft. Wil dit register op het vertrouwen van de consument kunnen rekenen, dan zal het volledig transparant moeten zijn over wie wel en wie niet aan de criteria voldoet. Als een financieel adviseur niet meer aan de kwaliteitseisen van DSI voldoet, volstaat niet alleen de vermelding van de term schorsing achter zijn naam in het voor consumenten toch nog onbekende register.

AFM delegeert

Toezichthouder AFM heeft een deel van zijn toezichtstaken overgedragen aan de stichting DSI voor het toezicht op financieel adviseurs met een DSI-registratie. De minister van Financiën heeft hier toestemming voor verleend en ondersteunt hiermee de initiatieven van DSI die zich binnen de bancaire, effecten- en verzekeringssector richt op de bevordering van de integriteit en vakbekwaamheid.