icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Spotify start in Nederland

Nieuws|Op 18 mei is de Zweedse muziekdienst Spotify in Nederland van start gegaan. Spotify is een online dienst waarmee muziekliefhebbers kunnen luisteren naar muziek die gestreamd wordt vanaf de servers van Spotify. De Consumentenbond is een groot voorstander van dit soort innovatieve diensten met muziek en film.

Gepubliceerd op:19 mei 2010


Spotify geeft, met beperkingen, gratis toegang tot haar verzameling muziek. Wie meer wil luisteren moet een abonnement nemen. De vraag naar kwalitatief goede internetdiensten op dit gebied is groot maar het aanbod is nog steeds beperkt. In enkele andere Europese landen, waaronder Groot-Brittanniƫ, is Spotify al een tijdje actief.

Downloadverbod

De muziek- en filmindustrie pleit voor een downloadverbod omdat het downloaden nieuwe betaalde muziek-en filmdiensten onmogelijk zou maken. De Consumentenbond vindt dat gratis downloaden van muziek voor eigen gebruik ook in de toekomst toegestaan moet blijven en voert actie tegen het downloadverbod. Het is goed om te zien dat Spotify zo'n verbod niet afwacht en nu al consumenten voor zich probeert te winnen