icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Uitkeringssysteem spaarloon ING klantonvriendelijk

Nieuws|De Consumentenbond wil dat de ING-bank een ander uitkeringssysteem hanteert voor het spaarloon dat vrij komt. Voor klanten met een spaarloonrekening bij de ING worden alle spaargelden gedeblokkeerd en dus vrij opneembaar. Dit is nadelig als de rente op het vrij opneembare spaardeel lager is dan op het geblokkeerde deel van het spaarloon en bovendien zijn deze spaargelden niet vrijgesteld van belasting.

Gepubliceerd op:10 september 2010


Klanten van de ING die willen dat het spaarloon geblokkeerd blijft, kunnen tot 1 december 2010 bellen naar de klantenservice en betalen 10 cent per minuut. "Wij vinden dit bijzonder klantonvriendelijk. Het spaarloon zou geblokkeerd moeten blijven totdat de klant ervoor kiest het op te nemen", aldus directeur Bart Combée van de Consumentenbond.

Informatie over spaarloon
Vanaf 15 september 2010 kunnen consumenten hun spaarloon over de jaren 2006 tot en met 2009 zonder fiscale consequenties opnemen. Op de site van de Consumentenbond staan de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom het vrijkomen van het spaarloon.