icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Einde van concurrentie op de kabel

Nieuws|De rechter maakt een einde aan concurrentie op de kabel. Consumenten die zelf willen kiezen voor een aanbieder van kabeltelevisie staan in de kou. De kabelmarkt blijft voorlopig een monopoliemarkt waarbij consumenten alleen kabeltelevisie kunnen kijken bij de regionale kabelaanbieder. De Consumentenbond roept de Minister van Economische Zaken en de Tweede Kamer op een einde te maken aan deze monopoliemarkt, zodat consumenten kunnen kiezen.

Gepubliceerd op:18 augustus 2010


De Consumentenbond pleit al lange tijd voor gezonde concurrentie op de telecom- en kabelmarkt, zodat de kwaliteit nog meer verbetert en er ook concurrentie is op prijs. Concurrentie op de kabel kan leiden tot lagere prijzen en een interessant en veelzijdig aanbod van televisiezenders voor consumenten. Kabelbedrijven laten hun prijzen al jaren stijgen, terwijl consumenten hetzelfde zenderaanbod houden.

Tegengas

De kabelbedrijven verzetten zich al jaren tegen de open toegang tot de kabel. Er zijn alternatieven voor het kijken naar televisie zoals Digitenne of satelliettelevisie maar dat heeft consequenties voor de kwaliteit, de prijs en het zenderaanbod. Telecomwaakhond OPTA kan niet in beroep tegen deze uitspraak van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. De bond gaat uitzoeken wat de consequenties zijn voor consumenten die inmiddels klant geworden zijn van Tele2.

Lees ook: