icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Laat besluit rollators kost miljoenen

Nieuws|Door een beslissing van de Tweede kamer krijgen alle consumenten opnieuw een aanbod van hun zorgverzekeraar voor 2011. De Consumentenbond vindt het onwenselijk dat zo laat nog wijzigingen in het basispakket worden aangebracht. De Consumentenbond roept de minister van VWS en Tweede Kamer op om voor dit jaar af te zien van de invoering van dit besluit.

Gepubliceerd op:25 november 2010


Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde vorige week voor een motie om de eenvoudige mobiele hulpmiddelen alsnog op te nemen in het zorgpakket voor 2011. Dit betekent dat het aanbod van zorgverzekeraars - dat nu op de deurmat van 12 miljoen consumenten ligt - rechtstreeks in de prullenbak kan.

Kosten

Consumenten hebben in sommige gevallen al een keuze gemaakt. Daarnaast brengt deze hele operatie 15 miljoen euro aan kosten met zich mee waarvan de minister al heeft gezegd dat consumenten deze moeten betalen. Zorgverzekeraars zijn verplicht om consumenten opnieuw te informeren. Bart Combée, directeur Consumentenbond: 'wij zijn niet tegen het opnemen van de rollator in het basispakket maar de consequenties van zo’n laat besluit mogen niet voor consumenten zijn'.

Ingelast overleg

De Tweede Kamer debateert 25 november met de minister van VWS. De bond roept kamerleden op uitstel van dit bestel te bepleiten. Eind vorige week stemde een meerderheid van de Tweede Kamer in met het toevoegen van loophulpmiddelen aan het basispakket 2011