icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Rechtzaak Multisafe

Nieuws|In zijn ingezonden artikel in het FD van 17 juni 2010 geeft Fred de Jong een onjuist beeld van de redenen van de Consumentenbond om de rechtszaak tegen MultiSafe te voeren. De Consumentenbond is juist voorstander van innovatie in de financiële sector én van de ontwikkeling van nieuwe beloningsmodellen voor nieuwe klanten. Maar tegelijkertijd vindt de bond dat tussenpersonen geen wettelijke grond hebben om voor bestaande klanten de voorwaarden van dienstverlening te wijzigen.

Gepubliceerd op:17 juni 2010


Volgens de bond is het onrechtmatig om een extra vaste bijdrage op te leggen voor het aanhouden van bestaande verzekeringen. MultiSafe klanten moeten sinds mei vorig jaar 150 euro meer betalen per jaar.

AdvocaatweegschaalDe Consumentenbond heeft de afgelopen jaren actief bijgedragen aan nieuwe wetgeving die financieel adviseurs tot nieuwe verdienmodellen aanzet. Het wettelijke bonusverbod en de provisietransparantie zijn er gekomen na lang aandringen van de Consumentenbond. Veel financieel adviseurs confronteren, net als MultiSafe, ook hun bestaande klanten met een extra tarief. Omdat de bond concludeert dat de spelregels niet tussentijds gewijzigd mogen worden, dient de rechtszaak tegen MultiSafe ook als voorbeeld voor al die andere consumenten.