icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Reisverzekeringen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Reisverzekeringen.


2022

Nieuws | 1 december 2022

Geen geld meer naar ontbossing

Als het aan het Europees Parlement ligt, mogen banken en verzekeraars straks geen leningen of andere financiële diensten meer verlenen die bijdragen aan ontbossing. De Consumentenbond vindt dit een goed plan en pleit ervoor dat Nederland zich achter dit wetsvoorstel schaart.

Nieuws | 4 oktober 2022

Blij met snelle invoering provisietransparantie maar uitwerking moet concreter

De Consumentenbond is blij dat de Tweede Kamer een motie heeft aangenomen waarin Minister Kaag wordt opgeroepen haast te maken met de invoering van actieve provisietransparantie bij schadeverzekeringen.

23 augustus 2022

Bagagedekking

Heb je problemen met je bagage? Zoals schade, diefstal of zoekgeraakte bagage? Dan kan een reisverzekering met bagagedekking uitkomst bieden.

Nieuws | 29 juni 2022

Consumenten willen duidelijkheid over provisie

De Consumentenbond is niet te spreken over het voornemen van minister Kaag om tussenpersonen gemiddelde provisies te laten communiceren aan hun klanten. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat consumenten die een schadeverzekering afsluiten, precies willen weten hoeveel provisie hun tussenpersoon hiervoor ontvangt.

7 juni 2022

Autovakantie

Veel Nederlanders gaan met de auto naar hun vakantiebestemming. Waar je reis ook naar toe gaat, je wilt geen gedoe onderweg. En als er dan toch iets gebeurd is het fijn als je reisverzekeraar je kan helpen en de kosten dekt. Ga zorgeloos op reis met de juiste dekking op je reisverzekering. 

Nieuws | 25 januari 2022

Mysteryonderzoek: reisaanbieders geven vaak verkeerde informatie

Aanbieders van pakketreizen geven vaak onjuiste informatie over rechten bij annuleringen en faillissementen.

Nieuws | 10 januari 2022

Nieuwjaarsquiz: betaalvragen het moeilijkst

Ruim 1800 deelnemers testten hun kennis over juridische en financiële kwesties via onze Geld Nieuwjaarsquiz. De vragen over betalen werden het minst goed beantwoord.

Nieuws | 4 januari 2022

Vaker dekking bij negatief reisadvies

De meeste doorlopende reisverzekeraars dekken reizen naar een gebied met code oranje of rood vanwege corona. Schades door corona zijn dan vaak niet gedekt. Kosten voor de terugreis bij een gewijzigd reisadvies zijn bijna nooit gedekt.

2021

Nieuws | 21 december 2021

Consumentenbond waarschuwt voor site met niet-officiële reisadviezen

De site www.reisadvies.nu is verwarrend voor consumenten. Het lijkt op een officiële overheidswebsite, maar is een initiatief van een groep reisorganisaties met niet-officiële reisadviezen.

9 december 2021

Wintersport en vaccinatie

Verwacht je problemen vanwege (aangescherpte) vaccinatie-eisen? Trek aan de bel bij de reisorganisatie en check je annuleringsverzekering.

21 oktober 2021

Annulerings- en reisverzekering met een medisch verleden

Stellen reisverzekeraars extra voorwaarden aan verzekerden met een chronische ziekte? Wij zochten dit voor je uit.

Nieuws | 11 oktober 2021

Reisaanbieders informeren onvoldoende over financiële risico’s - update 12 oktober 2021

Veel aanbieders van pakketreizen waarschuwen klanten niet over financiële risico’s wanneer zij vakanties boeken naar gebieden die op dat moment oranje gekleurd zijn.

12 juli 2021

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering biedt dekking als je reis niet doorgaat of moet worden afgebroken. Je krijgt de reissom dan helemaal of voor een deel terug.

29 juni 2021

Klacht reisverzekeraar

Heb je een geschil met je reisverzekeraar? Check dan welke stappen je kunt nemen in ons stappenplan.

8 april 2021

D-reizen failliet: wat nu?

De rechtbank heeft D-rt Groep failliet verklaard op 6 april 2021. Wat kun je doen als je nog corona-reisvouchers hebt liggen?  

Nieuws | 16 maart 2021

Consumentenbond houdt uitbetaling coronavouchers in de gaten

De Consumentenbond opent een e-mailadres voor consumenten met een verlopen SGR-coronavoucher. Consumenten die niet volgens afspraak na een jaar hun geld terugkrijgen, kunnen zich hier melden.

16 februari 2021

Corona-reisvoucher vervalt: wat nu?

Heb je nog een ongebruikte corona-reisvoucher die bijna verloopt? Lees dan waar je op moet letten.

25 januari 2021

Vakantie boeken in 2022

Wil je dit jaar een reis boeken? Dan wil je natuurlijk zo min mogelijk risico lopen. Wij zetten voor je op een rij waar je op kunt letten.

Nieuws | 8 januari 2021

Trage terugbetaling van vluchten meest gehoorde klacht op meldpunt

In 3 weken tijd zijn er ruim 2600 meldingen binnengekomen bij het corona vakantiemeldpunt van de Consumentenbond. 4 op de 5 meldingen zijn een klacht, de anderen zijn complimenten. De meeste klachten gaan over vluchten (1116), gevolgd door pakketreizen (616). Consumenten klagen het minst over accommodaties (394).

2020

4 december 2020

Reisverzekeringen en dekkingen in coronatijd

Van reis- en vooral annuleringsverzekeringen zijn de dekkingen ingeperkt sinds de coronacrisis. Wat kun je wel claimen en waar moet je op letten?


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in