icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Reisverzekeringen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Reisverzekeringen.


2024

25 juni 2024

Provisietransparantie

Voordat je een schadeverzekering afsluit, moeten verzekeringstussenpersonen uit zichzelf melden hoeveel zij hieraan verdienen. Dat heet actieve provisietransparantie.

11 juni 2024

Eerste indruk: gratis reisverzekering Bunq

Neobank Bunq probeert klanten te lokken met een gratis doorlopende reisverzekering, inclusief annuleringsdekking. Wat zijn de voor- en nadelen?

2023

Nieuws | 4 oktober 2023

Prijsvrij en D-reizen verliezen opnieuw rechtszaak tegen Consumentenbond

Reisaanbieders Prijsvrij en D-reizen hebben ook in hoger beroep hun rechtszaak tegen de Consumentenbond verloren. Ze eisten rectificatie van een artikel in de Consumentengids, omdat de bond ondeugdelijk zou onderzoeken. Het Gerechtshof ging daar, net als eerder de voorzieningenrechter, niet in mee.

25 juli 2023

Wanneer een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering biedt dekking als je reis niet doorgaat of voortijdig moet worden afgebroken. Bijvoorbeeld door ziekte, overlijden van een naaste, onvrijwille werkloosheid of een stukgelopen huwelijk. Je krijgt de reissom dan helemaal of voor een deel terug.

27 maart 2023

Huisdieren en je reisverzekering

Heb je huisdieren en ga je binnenkort op vakantie? Check dan vooraf goed de voorwaarden van je reis- en/of annuleringsverzekering. Zeker als je je hond, kat of paard wilt meenemen.

2022

Nieuws | 1 december 2022

Geen geld meer naar ontbossing

Als het aan het Europees Parlement ligt, mogen banken en verzekeraars straks geen leningen of andere financiële diensten meer verlenen die bijdragen aan ontbossing. De Consumentenbond vindt dit een goed plan en pleit ervoor dat Nederland zich achter dit wetsvoorstel schaart.

Nieuws | 4 oktober 2022

Blij met snelle invoering provisietransparantie maar uitwerking moet concreter

De Consumentenbond is blij dat de Tweede Kamer een motie heeft aangenomen waarin Minister Kaag wordt opgeroepen haast te maken met de invoering van actieve provisietransparantie bij schadeverzekeringen.

23 augustus 2022

Bagagedekking

Heb je problemen met je bagage? Zoals schade, diefstal of zoekgeraakte bagage? Dan kan een reisverzekering met bagagedekking uitkomst bieden.

Nieuws | 29 juni 2022

Consumenten willen duidelijkheid over provisie

De Consumentenbond is niet te spreken over het voornemen van minister Kaag om tussenpersonen gemiddelde provisies te laten communiceren aan hun klanten. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat consumenten die een schadeverzekering afsluiten, precies willen weten hoeveel provisie hun tussenpersoon hiervoor ontvangt.

7 juni 2022

Autovakantie

Veel Nederlanders gaan met de auto naar hun vakantiebestemming. Waar je reis ook naar toe gaat, je wilt geen gedoe onderweg. En als er dan toch iets gebeurt is het fijn als je reisverzekeraar je kan helpen en de kosten dekt. Ga zorgeloos op reis met de juiste dekking op je reisverzekering. 

Nieuws | 25 januari 2022

Mysteryonderzoek: reisaanbieders geven vaak verkeerde informatie

Aanbieders van pakketreizen geven vaak onjuiste informatie over rechten bij annuleringen en faillissementen.

Nieuws | 10 januari 2022

Nieuwjaarsquiz: betaalvragen het moeilijkst

Ruim 1800 deelnemers testten hun kennis over juridische en financiële kwesties via onze Geld Nieuwjaarsquiz. De vragen over betalen werden het minst goed beantwoord.

Nieuws | 4 januari 2022

Vaker dekking bij negatief reisadvies

De meeste doorlopende reisverzekeraars dekken reizen naar een gebied met code oranje of rood vanwege corona. Schades door corona zijn dan vaak niet gedekt. Kosten voor de terugreis bij een gewijzigd reisadvies zijn bijna nooit gedekt.

2021

Nieuws | 21 december 2021

Consumentenbond waarschuwt voor site met niet-officiële reisadviezen

De site www.reisadvies.nu is verwarrend voor consumenten. Het lijkt op een officiële overheidswebsite, maar is een initiatief van een groep reisorganisaties met niet-officiële reisadviezen.

Nieuws | 11 oktober 2021

Reisaanbieders informeren onvoldoende over financiële risico’s - update 12 oktober 2021

Veel aanbieders van pakketreizen waarschuwen klanten niet over financiële risico’s wanneer zij vakanties boeken naar gebieden die op dat moment oranje gekleurd zijn.

29 juni 2021

Klacht reisverzekeraar

Heb je een geschil met je reisverzekeraar? Check dan welke stappen je kunt nemen in ons stappenplan.

Nieuws | 16 maart 2021

Consumentenbond houdt uitbetaling coronavouchers in de gaten

De Consumentenbond opent een e-mailadres voor consumenten met een verlopen SGR-coronavoucher. Consumenten die niet volgens afspraak na een jaar hun geld terugkrijgen, kunnen zich hier melden.

2020

Nieuws | 19 november 2020

Advies aan Hoge Raad flinke opsteker voor klanten Airbnb + update

Het advies van de Advocaat-Generaal (A-G) aan de Hoge Raad is om Booking.com aan te merken als bemiddelaar. Als de Hoge Raad dit advies overneemt, wordt de kans dat Airbnb teveel betaalde servicekosten moet terugbetalen aanzienlijk groter.

13 november 2020

Hoe duurzaam is jouw verzekeraar?

Voel jij je thuis bij een verzekeraar die duurzaamheid belangrijk vindt? We laten je zien welke verzekeraars duurzaam zijn.

Nieuws | 28 september 2020

Informatie over rechten bij pakketreizen schiet tekort

Reisaanbieders informeren hun online klanten niet of slecht over de soort reis die ze boeken en de annuleringskosten. Consumenten zijn daardoor niet goed op de hoogte van hun rechten.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in