icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Gebruikstips

Gebruikstips voor je activity tracker

Haal meer uit je activity tracker met onze gebruikstips. Update de bijbehorende app, let op je privacy en lees wat je kunt doen als je zelf al een losse hartslagmeter hebt.

Silvia Smit
Silvia Smit

Expert Elektronica


1
Check de laatste update van de bijbehorende app

Voor optimaal gebruik van je activity tracker is het handig te checken of je de recentste versie van de bijbehorende app op je telefoon hebt staan. Je activity tracker en smartphone zijn via bluetooth met elkaar verbonden. Wanneer je dus de recentste update van de app zoekt in Google Play (voor Android-toestellen) of in de App store van Apple, dan zal de smartphone die na downloaden ‘automatisch’ op de activity tracker updaten.

activity trackers sport

2
Let op je privacy!

Privacyonderzoekers zijn kritisch over activity trackers. Met een activity tracker meet je allerlei privacygevoelige gezondheidsaspecten/medische gegevens. Maar de fabrikanten hebben vage en weinig concrete privacyverklaringen die commercieel misbruik niet uitsluiten. Beveilig je activity tracker met een code als dit mogelijk is.

Wat gebeurt er met de gegevens op mijn activity tracker?

fitbit screenshot

3
Koppelen aan een losse hartslagmeter

Een aantal activity trackers heeft een ingebouwde hartslagmeter. Als je al een hartslagmeter hebt en er tevreden over bent, dan kun je die wellicht koppelen aan een activity tracker. 

Bekijk in onze vergelijker van activity trackers welke modellen je kunt koppelen en wat de extra mogelijkheden zijn.  

hartslag-meten-borstband
CB-Community-Banner-blue.jpg

Stel een vraag of help anderen

Heb je vragen over je activity tracker? Of wil je iets weten over een specifiek type activity tracker? Praat mee op het forum en deel je ervaringen.

Bekijk het forum