icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud
gebruikstips

Gebruikstips voor je activity tracker

Je wil naturlijk het meeste uit jouw activity tracker halen. Installeer daarom de laatste updates en maak het bandje regelmatig schoon. Lees ook hoe je de levensduur van de batterij verlengt en wat je moet doen als je activity tracker stuk gaat.

1

Losse hartslagmeter koppelen

Veel activity trackers hebben een ingebouwde hartslagmeter. Heb je zelf al een hartslagmeter en ben je daar tevreden over? Dan kun je die misschien koppelen aan je activity tracker. Dit zorgt er ook voor dat je kunt besparen op de batterij van de activity tracker.

Bekijk in onze vergelijker van activity trackers welke modellen je kunt koppelen en wat de extra mogelijkheden zijn.  

activity trackers sport

2

Maak het bandje regelmatig schoon

Het is belangrijk om het bandje van je activity tracker schoon te houden. Vooral als je regelmatig intensief sport en de activity tracker altijd om je pols zit kan het bandje een nare geur krijgen. Je kunt er ook uitslag van krijgen.

Veel activity trackers hebben een bandje van rubber of plastic. Om het vuil te verwijderen kun je een warme doek en wat zeep gebruiken. Droog de band en je huid goed na het sporten, douchen of zwemmen.

activity-tracker-pols

3

Verleng de levensduur van de batterij

Loopt de batterij van je activity tracker (te) snel leeg? Kijk of hij automatisch synchroniseert met de bijbehorende app op je telefoon. Zet deze functie uit, of stel in dat dit minder vaak gebeurt. Synchroniseren vraagt namelijk veel van je batterij.

Controleer ook of je automatische reminders en notificaties kunt beperken of uitschakelen. En verlaag de helderheid van je scherm. Op deze manier gaat je batterij langer mee.

activity-tracker-diversmodel

4

Activity tracker kapot?

Als je activity tracker niet (goed) meer werkt, update dan eerst de software. Misschien werkt hij met de nieuwste softwareversie weer vlekkeloos. Updaten is ook belangrijk voor mogelijke veiligheidsproblemen. 

Check ook of je nog garantie hebt. Ook buiten de fabrieksgarantie om kun je recht hebben op (gratis) reparatie of vervanging.

Let op: vochtschade valt vaak buiten de garantie. Check daarom altijd of je activity tracker waterdicht is.

stappenteller-man

5

Gooi je (oude) activity tracker niet weg

Activity tracker werkt nog

Geef de activity tracker een tweede leven en maak er iemand anders blij mee: verkoop of geef hem weg. Wis altijd je persoonlijke data van het apparaat voor je hem wegdoet en zet je activity tracker terug naar de fabrieksinstellingen.

Activity tracker is kapot

Als je activity tracker niet meer te repareren is, kun je hem recyclen. Door de accu en gebruikte metalen in de printplaat, bevat een activity tracker schadelijke stoffen voor het milieu. Je mag hem daarom niet als restafval met je andere afval weg doen.

Breng hem naar de milieustraat of naar een Wecycle-inleverpunt. Ook kun je hem inleveren bij de winkel waar je een nieuwe koopt.

Activity tracker recyclen

6

Hoe bevalt je activity tracker?

Help anderen met een review over jouw activity tracker.

Je hoeft geen lid te zijn van de Consumentenbond om een review te schrijven over een product dat wij hebben getest. Wel vragen we je e-mailadres. Dit gebruiken we alleen om je een link te sturen waarmee je jouw review bevestigt.

  • Ga naar het reviewformulier van activity trackers.
  • Selecteer het merk en type van de activity tracker waar je een review over wilt schrijven.
  • Geef sterren voor onderdelen waar wij op testen.
  • Beantwoord alle overige vragen over het product.
  • Vul je e-mailadres in.
  • Klik op de knop 'Verstuur review'.
     
Review ActivityTracker 1200X800

Hulp nodig of vragen?

Heb je vragen over je activity tracker? Of wil je iets weten over een specifiek type activity tracker? Praat mee op het forum en deel je ervaringen.

 

Bekijk het forum