icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Gebruikstips

Gebruikstips voor je activity tracker

Haal meer uit je activity tracker met onze gebruikstips. Update de bijbehorende app, let op je privacy en lees wat je kunt doen als je zelf al een losse hartslagmeter hebt.

Silvia Smit
Silvia Smit

Expert Elektronica

Bijgewerkt op:  22 januari 2018


1
Check de laatste update van de bijbehorende app

Voor optimaal gebruik van je activity tracker is het handig te checken of je de recentste versie van de bijbehorende app op je telefoon hebt staan. Je activity tracker en smartphone zijn via bluetooth met elkaar verbonden. Wanneer je dus de recentste update van de app zoekt in Google Play (voor Android-toestellen) of in de App store van Apple, dan zal de smartphone die na downloaden ‘automatisch’ op de activity tracker updaten.

appstore

2
Let op je privacy!

Je kunt niet alle activity trackers beveiligen met een code. Het is wel aan te raden om dit te doen als het kan. Sowieso omdat je met een activity tracker allerlei privacygevoelige gezondheidsaspecten/medische gegevens aan het meten bent.

Privacyonderzoekers zijn kritisch over activity trackers. De fabrikanten van activity trackers hebben vage en weinig concrete privacyverklaringen die commercieel misbruik niet uitsluiten.

Wat gebeurt er met de gegevens op mijn activity tracker?

fitbit screenshot

3
Nieuwe smartphone?

Op zoek naar een nieuwe smartphone? Let er op dat je je huidige activity tracker nog kunt gebruiken.  In onze vergelijker van activity trackers geven we aan met welk besturingssysteem je activity tracker samenwerkt. De meeste activity trackers werken met iOS en Android. 

privacy-activity-trackers-sporthorloges-telefoon

4
Koppelen aan een losse hartslagmeter

Een aantal activity trackers heeft een ingebouwde hartslagmeter. Als je tevreden bent over je eigen hartslagmeter dan kun je die wellicht koppelen aan een tracker. Bekijk in onze vergelijker van activity trackers wat de mogelijkheden zijn.  

fitbit band
illust-dossier-probleem-community
Community

Stel je vraag!

Heb je vragen over je activity tracker? Of wil je iets weten over een specifiek type activity tracker? Praat mee op onze Community en deel je ervaringen.

We zijn de topics aan het ophalen...