! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Gebruikstips

Gebruikstips voor je activity tracker

Met onze gebruikstips kun je meer uit je activity tracker halen. Update de bijbehorende app en lees wat je kunt doen wanneer je al een losse hartslagmeter hebt.


1
Check de laatste update van de bijbehorende app

Wil je de activity tracker optimaal gebruiken? Dan is het handig te checken of je de recentste versie van de bijbehorende app op je telefoon hebt staan. Je activity tracker en smartphone zijn via bluetooth met elkaar verbonden. Wanneer je de recentste update van de app zoekt in Google Play (voor Android-toestellen) of in de App store van Apple, dan update je smartphone die na downloaden ‘automatisch’ op de activity tracker.

activity trackers sport

2
Koppelen aan een losse hartslagmeter

Een aantal activity trackers hebben een ingebouwde hartslagmeter. Heb je zelf al een hartslagmeter en ben je daar tevreden over? Dan kun je die misschien koppelen aan je activity tracker. 

Bekijk in onze vergelijker van activity trackers welke modellen je kunt koppelen en wat de extra mogelijkheden zijn.  

3
Maak het bandje regelmatig schoon

Het is belangrijk om het bandje van je activity tracker schoon te houden. Vooral als je regelmatig intensief sport en de activity tracker altijd om je pols zit kan het bandje een nare geur krijgen. Je kunt er ook uitslag van krijgen.

Veel activity trackers hebben een bandje van rubber of plastic. Om het vuil te verwijderen kun je een warme doek en wat zeep gebruiken. Droog de band en je huid goed na het douchen of zwemmen. Of als je gezweet hebt. 

activity-tracker-pols

4
Verleng de levensduur van de batterij

Loopt de batterij van je activity tracker (te) snel leeg? Kijk of hij automatisch synchroniseert met de bijbehorende app op je telefoon. Zet deze functie uit, of stel in dat dit minder vaak gebeurt. Synchroniseren vraagt namelijk veel van je batterij.

Controleer ook of je automatische reminders en notificaties kunt beperken of uitschakelen. En verlaag de helderheid van je scherm. Op deze manier gaat je batterij langer mee.

activity-tracker-diversmodel

5
Activity tracker stuk, wat nu?

Werkt je activity tracker niet meer? Update eerst de software. Misschien werkt hij met de nieuwste softwareversie weer vlekkeloos. Updaten is ook belangrijk voor het oplossen van mogelijke veiligheidsproblemen. 

Check ook of je nog garantie hebt. Ook buiten de fabrieksgarantie om kun je recht hebben op (gratis) reparatie of vervanging.

activitytracker-hardlopen

6
Wat doe je met je oude activity tracker?

Activity tracker werkt nog

Geef de activity tracker een tweede leven en maak er iemand anders blij mee: verkoop of geef hem weg. Wis altijd je persoonlijke data van het apparaat voor je hem wegdoet en zet je activity tracker terug naar de fabrieksinstellingen.

Activity tracker is kapot

Als je activity tracker niet meer te repareren is, kun je hem recyclen. Door de accu en gebruikte metalen in de printplaat, bevat een activty tracker schadelijke stoffen voor het milieu. Je mag hem daarom niet als restafval met je andere afval weg doen.

Breng hem naar de milieustraat of naar een Wecycle-inleverpunt. Ook kun je hem inleveren bij de winkel waar je een nieuwe koopt. De verkoper van een nieuwe activity tracker is namelijk verplicht om je oude in te nemen.

Activity tracker recyclen

Hulp nodig of vragen?

Heb je vragen over je activity tracker? Of wil je iets weten over een specifiek type activity tracker? Praat mee op het forum en deel je ervaringen.

 

Bekijk het forum