! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Gebruikstips

Gebruikstips voor je activity tracker

Haal meer uit je activity tracker met onze gebruikstips. Update de bijbehorende app, let op je privacy en lees wat je kunt doen als je zelf al een losse hartslagmeter hebt.

Stefan Vrijdag
Stefan Vrijdag

Expert Elektronica


1
Check de laatste update van de bijbehorende app

Voor optimaal gebruik van je activity tracker is het handig te checken of je de recentste versie van de bijbehorende app op je telefoon hebt staan. Je activity tracker en smartphone zijn via bluetooth met elkaar verbonden. Wanneer je dus de recentste update van de app zoekt in Google Play (voor Android-toestellen) of in de App store van Apple, dan zal de smartphone die na downloaden ‘automatisch’ op de activity tracker updaten.

activity trackers sport

2
Let op je privacy!

Privacyonderzoekers zijn kritisch over activity trackers. Met een activity tracker meet je allerlei privacygevoelige gezondheidsaspecten/medische gegevens. Maar de fabrikanten hebben vage en weinig concrete privacyverklaringen die commercieel misbruik niet uitsluiten. Beveilig je activity tracker met een code als dit mogelijk is.

Wat gebeurt er met de gegevens op mijn activity tracker?

fitbit screenshot

3
Koppelen aan een losse hartslagmeter

Een aantal activity trackers heeft een ingebouwde hartslagmeter. Als je al een hartslagmeter hebt en er tevreden over bent, dan kun je die wellicht koppelen aan een activity tracker. 

Bekijk in onze vergelijker van activity trackers welke modellen je kunt koppelen en wat de extra mogelijkheden zijn.  

4
Maak het bandje regelmatig schoon

Het is belangrijk om het bandje van je activity tracker schoon te houden. Vooral als je regelmatig intensief sport en de activity tracker altijd om je pols zit kan het bandje een nare geur krijgen en kun je er mogelijk uitslag van krijgen. Veel activity trackers hebben een bandje van rubber of plastic. Om het vuil te verwijderen kun je een warme doek en wat zeep gebruiken. Droog de band en je huid goed na het douchen of zwemmen of wanneer je gezweten hebt. 

activity-tracker-pols

5
Verleng de levensduur van de batterij

Loopt de batterij van je activity tracker (te) snel leeg? Kijk of hij automatisch synchroniseert met de bijbehorende app op je telefoon. Zet deze functie uit, of stel in dat dit minder vaak gebeurt. Synchroniseren vraagt namelijk veel van je batterij.

Controleer ook of je automatische reminders en notificaties kunt beperken of uitschakelen. En verlaag de helderheid van je scherm. Op deze manier gaat je batterij langer mee.

activity-tracker-diversmodel

6
Activity tracker stuk, wat nu?

Werkt je activity tracker niet meer? Update eerst de software. Misschien werkt hij met de nieuwste softwareversie weer vlekkeloos. Updaten is ook belangrijk voor het oplossen van mogelijke veiligheidsproblemen. 

Check ook of je nog garantie hebt. Ook buiten de fabrieksgarantie om kun je recht hebben op (gratis) reparatie of vervanging.

activitytracker-hardlopen

7
Wat doe je met je oude activity tracker?

Activity tracker werkt nog

Geef de activity tracker een tweede leven en maak er iemand anders blij mee: verkoop of geef hem weg. Wis altijd je persoonlijke data van het apparaat voor je hem wegdoet en zet je activity tracker terug naar de fabrieksinstellingen.

Activity tracker is kapot

Wanneer de activity tracker niet meer te repareren is kun je hem recyclen. Door de accu en gebruikte metalen in de printplaat bevat een activty tracker schadelijke stoffen voor het milieu. Je mag hem daarom niet als restafval met al je andere afval weg doen.

Breng hem naar de milieustraat of naar een Wecycle-inleverpunt. Ook kun je hem inleveren bij de winkel waar je een nieuwe koopt. De verkoper van een nieuwe activity tracker is namelijk verplicht om je oude in te nemen.

Activity tracker recyclen

Hulp nodig of vragen?

Heb je vragen over je activity tracker? Of wil je iets weten over een specifiek type activity tracker? Praat mee op het forum en deel je ervaringen.

 

Bekijk het forum