icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
gebruikstips

Gebruikstips voor je activity tracker

Je wil natuurlijk het meeste uit jouw activity tracker halen. Installeer daarom de laatste updates en maak het bandje regelmatig schoon. Lees ook hoe je de levensduur van de batterij verlengt en wat je moet doen als je activity tracker stuk gaat.

1

Maak het bandje regelmatig schoon

Het is belangrijk om het bandje van je activity tracker schoon te houden. Vooral als je regelmatig intensief sport en de activity tracker altijd om je pols zit kan het bandje een nare geur krijgen. Je kunt er ook uitslag van krijgen.

Veel activity trackers hebben een bandje van rubber of plastic. Droog de band en je huid goed na het sporten, douchen of zwemmen. En gebruik een doekje en wat zeep om vuil te verwijderen.

activity-tracker-pols

2

Let op je privacy

Lees de privacyverklaring

Met een activity tracker meet je allerlei privacygevoelige gezondheidsaspecten en medische gegevens. Denk aan het aantal gezette stappen, informatie over je hartslag, informatie over je slaappatroon en nog veel meer. Beveilig je activity tracker daarom met een code, als dat kan.

Lees de privacyverklaring om te zien wat het bedrijf met jouw gegevens doet. Daarin kan ook staan welke keuzes je kunt maken.

Let op je privacy

3

Losse hartslagmeter koppelen

Veel activity trackers hebben een ingebouwde hartslagmeter. Heb je zelf al een hartslagmeter en ben je daar tevreden over? Dan kun je die misschien koppelen aan je activity tracker. Dit zorgt er ook voor dat je kunt besparen op de batterij van de activity tracker.

Bekijk in onze vergelijker van activity trackers welke modellen je kunt koppelen en wat de extra mogelijkheden zijn.  

activity trackers sport

4

Verleng de levensduur van de batterij

Loopt de batterij van je activity tracker (te) snel leeg? Kijk of hij automatisch synchroniseert met de bijbehorende app op je telefoon. Zet deze functie uit, of stel in dat dit minder vaak gebeurt. Synchroniseren vraagt namelijk veel van je batterij.

Controleer ook of je automatische reminders en notificaties kunt beperken of uitschakelen. En verlaag de helderheid van je scherm. Op deze manier gaat je batterij langer mee.

activity-tracker-diversmodel

5

Activity tracker kapot?

Als je activity tracker niet (goed) meer werkt, update dan eerst de software. Misschien werkt hij met de nieuwste softwareversie weer vlekkeloos. Updaten is ook belangrijk voor mogelijke veiligheidsproblemen. 

Check ook of je nog garantie hebt. Ook buiten de fabrieksgarantie om kun je recht hebben op (gratis) reparatie of vervanging. Vochtschade valt vaak buiten de garantie.

Bandje vervangen

Is het bandje van je horloge versleten, kapot, vies of verkleurd? Of ben je toe aan een andere stijl? Dan kun je ervoor kiezen om het bandje van je activity tracker te verwisselen. Zo hoef je minder snel een nieuwe activity tracker te kopen.

stappenteller-man

6

Gooi je (oude) activity tracker niet weg

Activity tracker werkt nog

Geef de activity tracker een tweede leven en maak er iemand anders blij mee. Verkoop of geef hem weg. Wis altijd je persoonlijke data van het apparaat voor je hem wegdoet en zet je activity tracker terug naar de fabrieksinstellingen.

Activity tracker is kapot

Als je activity tracker niet meer te repareren is, kun je hem recyclen. Door de accu en gebruikte metalen in de printplaat, bevat een activity tracker schadelijke stoffen voor het milieu. Je mag hem daarom niet als restafval met je andere afval weg doen.

Breng hem naar de milieustraat of naar een Wecycle-inleverpunt. Ook kun je hem inleveren bij de winkel waar je een nieuwe koopt.

Activity tracker recyclen