icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Autostoeltje kopen: in de winkel of online?

In een winkel krijg je vaak persoonlijk advies over een autostoeltje. Veel winkels hebben alleen autostoeltjes van populaire merken. Heb je een ander autostoeltje op het oog? Ga dan naar een speciaalzaak of kijk online. Dit zijn de punten waarop je moet letten.
Andre van Zwet_S

Andre van Zwet   Expert autostoeltjesBijgewerkt op:6 november 2023

autostoel-aanschaf

In de winkel een autostoel kopen

Een groot voordeel van een traditionele winkel is dat je de autostoel kunt uitproberen. Ook krijg je vaak koopadvies en gebruikstips. Maar dat aankoopadvies kan onvolledig of gekleurd zijn. Bijvoorbeeld als de winkel maar een beperkt aantal merken heeft. Ook kunnen verkopers geïnstrueerd zijn door een bepaald merk.

Bekijk daarom van te voren onze onafhankelijke testresultaten van autostoeltjes.

Online een autostoel kopen

Bij lokale babywinkels vind je meestal alleen grote merken. De kleine merken zijn vaak schaarser. Wil je toch een specifiek merk? Kijk dan in een winkel verder van huis, of bestel het online. Je heb online namelijk vaak meer keuze.

Maar let op bij online bestellen: het is dan wel een gok of je kind prettig zit in de autostoel. Ook krijg je niet altijd persoonlijk advies.

Gelukkig mag je een autostoeltje dat je online koopt binnen een week terugsturen. Zonder opgaaf van reden. Het autostoeltje moet nog wel smetteloos zijn.

Is een webwinkel aangesloten bij het Thuiswinkelwaarborg of het Webshopkeurmerk? Dan heb je zelfs 2 weken bedenktijd. Meestal betaal je zelf de kosten voor het terugsturen.

Lees meer over je rechten bij online aankopen.

Tweedehands autostoeltje kopen

Gebruik of koop alleen een tweedehands autostoeltje als je zeker weet dat er nooit een ongeluk mee is gebeurd. Door de kracht van een botsing op een autostoeltje kun je hem daarna niet meer veilig gebruiken.

Gebruik ook geen tweedehands autostoeltje als er onderdelen missen. Check ook of de handleiding erbij zit. Als hij mist is deze soms online te vinden.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.