! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Sonos Flex

Eerste indruk|Voor een paar tientjes per maand de nieuwste producten van Sonos in huis? Dat kan met Sonos Flex. Je huurt een aantal speakers van Sonos voor een vast bedrag per maand, maar wat kost dat op de lange termijn?

Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op:16 oktober 2019


Merk Sonos

Website flex.sonos.com


Prijs vanaf €15 per maand


Sonos huren

Conclusie: alleen tijdelijk gebruik interessant

Met Sonos Flex krijg je snel en gemakkelijk prijzige producten van Sonos in huis zonder in één keer veel geld neer te leggen. Op de lange termijn kost dat je juist wel veel geld. Daarnaast zijn er ook speakers op de markt die meer geluidskwaliteit bieden voor een lagere prijs.

Neem daarom alleen een abonnement op Sonos Flex als je het tijdelijk gaat gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je een complete set van Sonos een tijdlang wil uitproberen voor aanschaf, wanneer je wacht op nieuwe speakers die nu nog niet te koop zijn of wanneer je binnenkort gaat samenwonen en niet 2 audiosystemen in huis wil hebben na de verhuizing.

Wat is Sonos Flex?

Sonos Flex is een abonnement om speakers te huren. Je kiest uit één van de 3 pakketten van Sonos en betaalt daar elke maand een vast bedrag voor.

2 Sonos One speakers €15 per maand

2 Sonos One speakers
+ een Sonos Beam

 €25 per maand
2 Sonos One speakers
+ een Sonos Playbar
+ een Sonos subwoofer
 €50 per maand

Je kiest zelf of je de speakers in zwart of wit wilt krijgen. Sonos geeft aan dat je altijd het nieuwste type speaker krijgt. Wanneer er een vervangend product op de markt komt vervangt Sonos de oude(re) speakers voor het nieuwere model.

Flexibel

Sonos noemt het abonnement Flex. Je kunt elke maand het abonnement aanpassen of weer opzeggen. Je zit dus niet een jaar vast aan het abonnement.

De voorwaarden van het abonnement laten zien dat Sonos ook redelijk goed lijkt om te gaan met onverwachte problemen. Zo vervangt Sonos bijvoorbeeld de speaker wanneer deze is gestolen bij inbraak. Het abonnement is af te sluiten via flex.sonos.com

Kopen of huren?

Huren is handig omdat je niet in één keer veel geld hoeft te betalen, maar op termijn is het huren via Sonos Flex erg prijzig. Hieronder vergelijken we de aanschafprijs van de productpakketten met de huurprijs. Na ongeveer 2,5 tot 3 jaar heb je de aanschafprijs van de Sonos speakers aan huur betaald wanneer je gebruik maakt van Sonos Flex.

ProductenRichtprijsHuur duurder na:
2 Sonos One speakers€4202 jaar en 4 maanden
2 Sonos One speakers
+ een Sonos Beam
€8302 jaar en 10 maanden
2 Sonos One speakers
+ een Sonos Playbar
+ een Sonos Sub
€18403 jaar en 1 maand

En vergeet niet dat je de producten dan gewoon moet inleveren wanneer je stopt met huren. Na afloop houd je er niets aan over. Wanneer je de Sonos-speakers koopt kun je ze altijd nog doorverkopen wanneer je ze niet meer wilt gebruiken.

Betere geluidskwaliteit

Door te kopen heb je veel meer keuze, ook uit andere merken. Onze test van soundbars en wifi-speakers laat zien dat er goedkopere soundbars en wifi-speakers op de markt zijn die betere geluidskwaliteit bieden.

Die verschillende systemen werken mogelijk wel minder goed samen, maar je bespaart een aanzienlijk bedrag én krijgt er betere geluidskwaliteit voor terug,

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke draadloze speakers goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

De beste draadloze speaker

Wifi-speakers@0,1x

Lees ook:

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken