icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Eminent Wifi Music Streamer

Eerste indruk | Met een wifi-audiostreamer kun je draadloos muziek streamen naar je bestaande geluidsinstallatie. Wij probeerden de Eminent Wifi Music Streamer.
Stefan Vrijdag
Stefan Vrijdag

Expert Elektronica

Gepubliceerd op:  1 oktober 2015


Merk Eminent

Richtprijs € 40


Type Wifi Music Streamer


Eminent music streamer eerste indruk

Eminent Wifi Music Streamer: review

Recentelijk probeerden we behalve Eminent Wifi Music Streamer ook 2 vergelijkbare audiostreamers: de Rocki en de Gramofon. De Rocki Play bevelen we van de 3 het meeste aan. Hieronder onze eerste indruk van de Eminent Wifi Music Streamer.

Conclusie

Het belangrijkste bezwaar van de Eminent Wifi Music Streamer is dat Android-telefoons niet bij Spotify Connect kunnen.Voor Android-gebruikers is dit kastje daarom niet zo interessant. iPhones kunnen met Airplay via een omweg wel bij Spotify Connect. Hij is wel voordelig, de installatie is eenvoudig en hij heeft een optische uitgang, waarmee je een verbinding met hoge kwaliteit hebt.

Geen Eminent-app 

Eminent audio streamer Eminent audiostreamerDit zwart glimmende kastje lijkt gemaakt van goedkoop plastic en voelt daardoor niet erg solide aan. Je installeert de audiostreamer niet met een app, maar via het gemakkelijke stappenplan in de gebruiksaanwijzing. Met je iPhone kies je in Airplay de ‘Wifi_Music_Streamer’. Via die omweg kun je Spotify Connect gebruiken om je nummers af te spelen. Je gebruikt Spotify Connect dus niet om direct verbinding te leggen met de Eminent.

Open netwerk

Met een Android-telefoon kun je helemaal niet naar Spotify luisteren. Om met Android-telefoons op de telefoon opgeslagen muziek of bijvoorbeeld een NAS te kunnen luisteren, moet je eerst een app (de gebruiksaanwijzing noemt o.a. de iMediashare- en ShareOn-app) downloaden, die DLNA ondersteunt. Om te kunnen streamen, maakt het apparaat overigens zelf een open netwerk aan. Let er dus op dat je bij de installatie meteen een wachtwoord voor de netwerkbeveiliging instelt.

Geluidskwaliteit

Eminent audiostreamerDe geluidskwaliteit is ongeveer even goed als de vergelijkbare Rocki Play en Gramofon, maar tijdens de test hoorden we vanuit de Eminent ruis. Dit los je op door hem aan te sluiten met de optische uitgang. De Eminent reageert via AirPlay traag op commando’s. Commando’s met de Android-telefoon volgt hij met de eerder genoemde apps wel snel op.

Pluspunten:

 • Voordelig
 • Eenvoudige installatie
 • Optische uitgang

Minpunten:

 • Spotify luisteren met Android-telefoons niet mogelijk
 • Reageert traag op AirPlay-commando’s

Lees ook:

 • De eerste indruk van de vergelijkbare Rocki Play
 • De eerste indruk van de vergelijkbare Gramofon

Wat is de Eminet Wifi Music Streamer?

De Eminent Wifi Music Streamer is een wifi-audiostreamer waarmee je op je bestaande hifiset of andere audioapparatuur draadloos muziek van je smartphone of tablet beluistert. De audiostreamer werkt als doorgeefstation, dat je bedient via je smartphone of tablet. De Eminent kost €40.

Belangrijkste specificaties:

Verbinding (wlan): 802.11b/g/n
Audioformaten: AAC, MP3, WAV, FLAC
Streamingdiensten: Airplay (iOS)
Stroomvoorziening: netstroom
Accuduur:  -
Aansluitingen: usb, mini-usb
Audio: 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting, optisch (SPDIF)
App: geen
Kleur: zwart
Afmetingen: 8,5 x 8,5 x 1,9 cm

Lees onze eerste indruk van de Eminent Wifi Music Streamer

Lees ook:

 • De eerste indruk van de vergelijkbare Rocki Play
 • De eerste indruk van de vergelijkbare Gramofon

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Nieuw & interessant

 • spotify-op-Iphone
  5 feb.

  Tips voor het gebruiken van Spotify

  Spotify is ideaal als je van muziek houdt. Er zijn miljoenen nummers om uit te kiezen, te beluisteren op onder meer computer, tablet, smartphone.
 • Googlechromecast
  Nieuws  |  22 jan.

  Traag wifi door Android en Chromecast of Google Home

  Trage wifi wordt mogelijk veroorzaakt door Android in combinatie met je Chromecast of Google Home. Google meldt op haar website dat de oorzaak bekend is en brengt vandaag een oplossing uit via Google Play.
 • datavrije-muziek
  Nieuws  |  21 apr.

  Muziek luisteren bij T-Mobile mag buiten de bundel om

  T-Mobile mag streaming muziek van onder meer Spotify aanbieden buiten de internetbundel om. De rechter heeft besloten dat het opgelegde verbod van toezichthouder ACM (Authoriteit Consumenten Markt) onterecht is.
 • soundcloud-eerste-indruk
  Eerste indruk  |  31 mrt.

  Soundcloud Go+

  Soundcloud is een platform waar muzikanten zelf muziek kunnen delen. Met het betaalde abonnement Go+ heeft het platform nu ook gelicenseerde muziek van grote platenmaatschappijen.