icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwe Google Chromecast en Chromecast Audio

Nieuws | Google heeft een nieuwe versie van Chromecast voor je tv op de markt gebracht. Ook introduceerde het bedrijf Chromecast Audio. Daarmee stream je muziek van je mobiele apparaat naar je hifiset of actieve speakers.
Stefan Vrijdag
Stefan Vrijdag

Expert Elektronica

Gepubliceerd op:  1 oktober 2015

Chromecast

Chromecast

De grootste uiterlijke verandering aan de Chromecast is dat het geen stick meer is, maar een schijfje met HDMI-kabeltje. Net als bij de huidige Chromecast kun je met de nieuwe Chromecast tv-programma's, films, muziek, sport en games van je smartphone of tablet streamen naar je tv. Dit kan voor zowel Apple als Android gestuurde apparaten. Je sluit de Chromecast daarvoor aan op de HDMI-poort van je tv.

Fast Play

De nieuwe Chromecast heeft ‘Fast Play’, waarmee hij veel sneller moet gaan communiceren met je smartphone. Want als gebruikers op hun smartphone een app als Netflix openen, laadt de nieuwe Chromecast tegelijk deze app en de content.     

Drie antennes

In plaats van 1 antenne, heeft de nieuwe er 3, waarmee streamen via wifi in potentie beter verloopt. Verbinden met het netwerk kan met 2,4 GHz of het nog snellere 5 GHz. Hij ondersteunt overigens geen ultra hd (4K)-output.

Chromecast Audio

Met de Audio-versie van Chromecast kun je met je smartphone, tablet of laptop muziek streamen naar je stereoset of actieve luidsprekers. Hij werkt samen met Spotify Connect en andere streamingdiensten als Google Play Muziek, Deezer en Rdio. Als je er meerdere koopt, kun je in elke kamer waar een luidspreker of stereoset staat muziek luisteren, vergelijkbaar met een multiroomsysteem als Sonos. Er wordt een 3,5 mm audiokabel meegeleverd, maar ook een tulpstekker en optische, digitale mini-toslink-kabel zijn op de Chromecast Audio aan te sluiten.

De nieuwe Chromecast is nu in de Google Store te koop voor €39. De Chromecast Audio komt volgens de Google Store binnenkort beschikbaar, ook voor €39.

Binnenkort komen we met een review van beide nieuwe Chromecast-modellen.

Lees ook eerste indrukken van de wifi-audiostreamers:

Nieuw & interessant

 • Lola-Black-joggen
  Eerste indruk  |  20 mrt.

  Mighty voor Spotify

  Met de Mighty Audio muziekspeler kun je naar Spotify luisteren zonder smartphone. Ideaal tijdens het hardlopen?
 • spotify-op-Iphone
  5 feb.

  Tips voor het gebruiken van Spotify

  Spotify is ideaal als je van muziek houdt. Er zijn miljoenen nummers om uit te kiezen, te beluisteren op onder meer computer, tablet, smartphone.
 • Googlechromecast
  Nieuws  |  22 jan.

  Traag wifi door Android en Chromecast of Google Home

  Trage wifi wordt mogelijk veroorzaakt door Android in combinatie met je Chromecast of Google Home. Google meldt op haar website dat de oorzaak bekend is en brengt vandaag een oplossing uit via Google Play.
 • datavrije-muziek
  Nieuws  |  21 apr.

  Muziek luisteren bij T-Mobile mag buiten de bundel om

  T-Mobile mag streaming muziek van onder meer Spotify aanbieden buiten de internetbundel om. De rechter heeft besloten dat het opgelegde verbod van toezichthouder ACM (Authoriteit Consumenten Markt) onterecht is.