icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
sneller-wifi-header.jpg

Sneller wifi in huis

Een slecht bereik of haperende wifi is ontzettend vervelend. Soms ligt het probleem bij de provider, soms ook thuis. De opstelling, locatie of kwaliteit van je router is niet goed, waardoor het draadloos internet traag wordt. Wij geven je een aantal tips om je wifi te versnellen.

Dennis Pronk

Dennis Pronk , Expert Elektronica Bijgewerkt op:7 maart 2018


Home meet je internet snelheidLigt het aan je internetverbinding?

Traag internet kan aan je provider liggen. Doe een speedtest en meet de snelheid van je internetverbinding. De website beta.speedtest.net geeft een goede indicatie. Let wel op dat je op 'Ga' of 'Go' klikt en niet op de reclamebanner.

Zorg dat de computer tijdens de speedtest via een netwerkkabel aan het thuisnetwerk is verbonden en niet via wifi. Anders meet je de lagere snelheid van je draadloze netwerk. Leveren de metingen herhaaldelijk lagere snelheden op? Neem dan contact op met je provider. Je provider helpt je bijvoorbeeld op afstand bij het resetten van je router. Of geeft advies over het schoonmaken of upgraden van je apparaat.

Alle informatie vind je in het dossier alles-in-1-providers.

Home verbeter je wifiontvangstLigt het aan de kwaliteit van je router?

Het kan zijn dat je een oude router of een oude modemrouter van de provider gebruikt. Vaak is ook de kwaliteit van je (gratis) meegeleverde wifi-modem een stuk minder dan die van losse routers in de winkel. Controleer dus of de kwaliteit van je huidige modem voldoet.

Ligt het aan de locatie van je modem?

Bij een groot deel van de internetabonnees staat de draadloze (modem)router in de meterkast. Dat levert soms problemen op. Volg onze tips om de beste plek voor je router of modemrouter te kiezen.

Nog steeds geen bereik?

Heb je in bepaalde kamers nog steeds geen bereik? Mogelijk biedt een van deze oplossingen uitkomst:

Home nog steeds geen bereik wifiWifi-homeplug

Deze netwerkadapters gebruiken je elektriciteitsnet als computernetwerk en werken via het stopcontact.

Repeater

Een repeater of wifirange-extender is in feite een steunzender. Hij pikt het signaal op van je draadloze netwerk en stuurt het versterkt door via een tweede wifinetwerk.

Accesspoint

Een wifi-accesspoint geeft het internet via een netwerkkabel door aan de kamer waarin hij is geinstalleerd.

Multiroom-wifi (mesh)

Een nieuwe manier om je hele huis van snelle wifi te voorzien is multiroom wifi. Dit is gebaseerd op de zogeheten mesh-technologie.

Lees meer over de ins en outs van homeplugs, mesh-systemen, repeaters en accesspoints.

routerGa je verhuizen?

Een verhuizing is hét moment om je nieuwe huis internetproof te maken. Lees welke slimme maatregelen voor sneller wifi je kunt nemen.

Vergelijken en overstappen

Zoek je een sneller internetabonnement of een betere router? Bij de Consumentenbond kun je alles-in-1-providers vergelijken en routers vergelijken in onze productvergelijkers.

Wat is de beste provider voor jou? Stap nu over en krijg €10 terug.

Voer een geldige postcode in

Voer een geldig huisnummer in

Nieuw & interessant

 • kpn-experia-wifi-eersteindruk
  Eerste indruk  |  19 mrt.

  KPN Experia Wifi

  Heb je slecht bereik met je KPN Experia Box v8, v9 of v10(A)? Kijk dan of je in aanmerking komt voor KPN's gratis wifiversterkers. Wij probeerden 2 apparaten.
 • wifi-signaal
  8 mrt.

  Wifiservice van providers

  Je mag een goed functionerend modem voor je wifinetwerk van je provider verwachten. Welke service bieden providers bij problemen?
 • tele2-slim-wifi
  Eerste indruk  |  4 mrt.

  Tele2 Slimme wifi

  Tele2 verhuurt voor €5 per maand een set van drie wifi-versterkers aan klanten die thuis geen optimale wifi-verbinding hebben.
 • Router-update
  22 feb.

  Routers en wifi-modems: firmware recent?

  Firmware is software die je router of modem bestuurt. Hiermee leveren fabrikanten onder andere beveiligingsoplossingen. Maar hoe recent is de firmware van de verschillende fabrikanten?