icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Een goed merk stofzuiger

Welke stofzuigermerken zijn er? Welk merk is goed? Eind 2016 beoordeelden consumenten het merk van hun stofzuiger.

Irene la Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op:24 januari 2017

Artikel goed merk stofzuiger

Verschillende stofzuigermerken

Als je op zoek bent naar een gewone sledestofzuiger, kun je kiezen uit talloze merken. Miele is het grootste merk, gevolgd door Philips en Bosch. Andere veelverkochte merken zijn AEG, Bestron en Dyson. Kleinere merken zijn Dirt Devil, Electrolux, Nilfisk, Numatic, Samsung en Siemens.   

Hoe tevreden zijn consumenten over hun stofzuigermerk?

Eind 2016 beantwoordden 3618 consumenten vragen over stofzuigers. We vroegen ze naar hun type stofzuiger, het merk, de prijs en hoe tevreden ze zijn over de prestaties, gebruiksgemak en prijs-kwaliteitverhouding.

Er zijn voldoende antwoorden gegeven over Miele, Philips, Bosch, Siemens, Dyson, Nilfisk, Electrolux en AEG. Let op: het gaat hier over het merk en niet over specifieke modellen. Tevens zijn de stofzuigers al enige jaren in het bezit en zitten er grote verschillen tussen leeftijd, prijs en gebruik - ook binnen een merk. 

Over het algemeen zijn mensen tevreden over hun stofzuiger. Eén groot merk en één opvallend merk steken met kop en schouders boven de rest uit. Hierover niets dan lof. Over de merken die lager scoren op merktevredenheid zijn consumenten niet heel ontevreden, maar ook niet enthousiast. Het panel is hiervan niet zo zeker of het weer voor dat merk zou kiezen. 

Lees ook hoe tevreden het panel was over hun merk wasdroger, koelkast, stofzuiger, espressomachine of wasmachine.

Merktevredenheid

Over onderstaande merken hebben genoeg mensen hun oordeel gegeven. Ze staan op volgorde van merktevredenheid. De score voor de merktevredenheid is ook terug te vinden bij de testresultaten in de vergelijker

XX: 8,4

Het merk steekt met kop en schouders boven de rest uit. Het merk is een stuk kleiner dan de andere beoordeelde merken, maar de mensen die een stofzuiger van dit merk in huis hebben, zijn zeer tevreden. De meeste mensen kiezen dit merk vanwege de goede naam van het merk en zullen ook de volgende keer weer voor dit merk kiezen.

Prestaties en gebruiksgemak worden bovengemiddeld goed beoordeeld. De prijs-kwaliteitverhouding oogst het meeste tevredenheid. Dit resulteert in het hoogste algemene rapportcijfer. We vroegen ook hoe oud de vorige stofzuiger was geworden. Voorgaande stofzuigers van dit merk werden het oudst: ruim 14 jaar.

XX: 8,3

Veruit de meeste mensen hebben een stofzuiger van dit merk thuis, meestal gekozen vanwege de goede naam. Ook dit merk wordt zeer goed beoordeeld en krijgt na het merk hierboven het hoogste rapportcijfer. Mensen zijn zeer tevreden over de prestaties en het gebruiksgemak en zullen ook de volgende keer weer een dit merk kiezen. Alleen over de prijs-kwaliteitsverhouding oordelen ze gemiddeld. Ze betaalden vaak tussen de €150 en €200 voor hun stofzuiger. Wanneer de voorgaande stofzuiger eentje van dit merk was, was deze gemiddeld ruim 11 jaar oud geworden.

Benieuwd naar de testresultaten?

Leden hebben onbeperkt toegang tot onze testresultaten. Geen lid? Meld je aan en krijg direct toegang.

Word lid

Log in

Arrow_Blue

7 dagen gratis

Maak 7 dagen gratis kennis met de Consumentenbond en bekijk direct dit artikel én al onze tests.