! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Heb jij recht op geld van Facebook?

Facebook schond jouw privacy dus wij vinden van wel. Daarom willen wij Facebook dwingen jou te compenseren. Al 180.000 mensen hebben zich aangemeld. Steun ons ook en meld je nu aan.

Jouw steun is nu hard nodig

 • Mediapool Yarden

  Gedupeerd door Yarden

  Yarden beperkte eenzijdig de pakketpolisvoorwaarden. De verzekerden dachten alles goed geregeld te hebben, maar in plaats daarvan ligt de rekening nu bij de nabestaanden. Wij willen een eerlijkere oplossing.

  Meer weten

 • AirBnB_mediapool

  Airbnb geef onze servicekosten terug!

  Airbnb heeft jarenlang onterecht bemiddelingskosten berekend aan huurders én verhuurders. Aan dit van 2 walletjes eten moet snel een eind komen.

  Vraag ook je geld terug

 • Renteopslag 1200x800

  Hypotheken: Omlaag die opslag!

  Bij een hypotheek die even hoog of hoger is dan de waarde van de woning, rekent de bank een forse risico-opslag. Banken blijven die extra rente ook innen als het risico is weggevallen. Dat kan je duizenden euro's per jaar kosten.

  Lees meer

Succes!

We hadden deze resultaten nooit kunnen behalen zonder jullie steun.
 • Mediapool collectieve schadevergoeding 1200x800

  Collectieve vergoeding massaschade wordt mogelijk

  Het wordt eindelijk mogelijk om in het belang van een grote groep mensen vergoeding te eisen voor massaschade. Gedupeerden hoeven straks niet meer individueel naar de rechter. De Tweede en Eerste Kamer hebben het wetsvoorstel voor collectieve schadevergoeding waar wij sinds 1988 voor strijden aangenomen.

  Hoe hebben we dit bereikt?

 • Artikel vitamines

  Veilige doseringen in vitaminepillen

  Succes! Sinds 1 oktober 2018 mogen fabrikanten en handelaren geen voedingssupplementen met schadelijke hoeveelheden vitamine B6 meer op de markt brengen. Uit onze test vitaminepillen in 2014 bleek dat er 3,5 tot 5,5 keer de veilige dagdosis B6 in vitaminepillen zat. We pleitten hierna voor wettelijk vastgestelde bovengrenzen.

  Toch roepen we op tot een boycot

 • boeterentes 1200x800

  Bank betaalt boeterente terug

  Resultaat van overleg dat Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond met de Volksbank hebben gevoerd, is dat deze bank te veel betaalde boeterente gaat terugbetalen aan ruim 20.000 klanten die tussen 14 juli 2011 en 14 juli 2016 hun hypotheek vervroegd hebben afgelost. Het gaat in totaal om 4,6 miljoen euro.

  Betaal geen te hoge boeterentes meer

   

Jouw steun is hard nodig!

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor de belangen van álle consumenten in Nederland? Steun ons dan en word lid! Kies het lidmaatschap dat het beste bij je past. Bijvoorbeeld toegang tot al onze testinformatie voor producten en diensten. Of juridische hulp bij consumentenproblemen.

Ja, ik steun de Consumentenbond