icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Luchtvaartmaatschappij failliet

In de praktijk sta je niet sterk als een luchtvaartmaatschappij failliet gaat. In het beste geval wordt de vlucht overgenomen door een andere maatschappij.
luchtvaartmaatschappijen

Recht op andere vlucht of geld terug

Is de vlucht onderdeel van een pakketreis en gaat de luchtvaartmaatschappij failliet? Dan moet de reisorganisatie je een andere vlucht aanbieden of je hebt recht op geld terug. Een pakketreis bestaat in ieder geval uit een overnachting en daarnaast vervoer of een andere toeristische dienst.

Wat kun je het beste doen?

Door het faillissement mag de luchtvaartmaatschappij zelf niet meer beslissen over het geld en de reizen die hij uitvoert. Dat loopt vanaf dan via de curator. De curator maakt een overzicht van alle schulden en bezittingen. Daarna probeert hij zoveel mogelijk schulden te betalen. 

Ben je gedupeerd door een faillissement? Neem dan contact op met de curator. En laat hem weten dat je nog recht hebt op geld. Gebruik hiervoor onze voorbeeldbrief. Maar let op, als schuldeiser bij een faillissement sta je als consument meestal achteraan in de rij. Dat betekent dat er een kans is dat je je geld niet meer terugziet.

Je vindt de curator in het Centraal Insolventieregister. Lukt het niet om de curator te vinden? Bel dan met het Rechtspraak Servicecentrum

 

We begeleiden je naar een oplossing

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn 3 manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. 1. Stuur een brief

  2. 2. Bel onze expert

  3. 3. Bemiddeling