icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Vliegen en vluchtvertraging

Vertragingen, annuleringen en overboekte vluchten. In sommige gevallen kom je in aanmerking voor een schadevergoeding. Lees wat je rechten zijn.

Problemen met je vlucht


Vlucht is vertraagd, waar heb je recht op?

Loopt je vlucht uren vertraging op? In sommige gevallen heb je recht op een vergoeding. Wat zijn de regels en hoeveel bedraagt de vergoeding?

Lees meer

Vlucht is geannuleerd, waar heb je recht op?

Is je vlucht onverhoopt geannuleerd? In sommige gevallen heb je recht op een vergoeding. Wat zijn de voorwaarden en hoeveel bedraagt de vergoeding?

Lees meer

Vluchttijden gewijzigd, waar heb je recht op?

Wijzigingen in vluchttijden komen bijna altijd ongelegen. Gelukkig heb je in bepaalde gevallen recht op compensatie. Wat je rechten zijn, hangt af van wanneer je ge├»nformeerd bent over de wijziging en de vluchttijden van je nieuwe vlucht. 

Lees meer

Vlucht is overboekt, waar heb je recht op?

Word je geweigerd op je vlucht wegens overboeking? Dan heb je recht op een vergoeding. Wat zijn de voorwaarden en hoeveel bedraagt de vergoeding?

Lees meer

Luchtvaartmaatschappij failliet

In de praktijk sta je niet sterk als een luchtvaartmaatschappij failliet gaat. In het beste geval wordt de vlucht overgenomen door een andere maatschappij.

Lees meer

Vliegticket wijzigen, omboeken of annuleren

Kosteloos annuleren zonder verzekering of overdragen is vaak onmogelijk. Toch zijn er manieren om onder je vlucht uit te komen. Ook je verzekering kan hier iets voor je betekenen.

Lees meer

Vlucht Claim Service: hoe werkt het?

Heb je vluchtvertraging opgelopen en wil je compensatie? Onze Vlucht Claim Service (VCS) helpt je bij het maken van een claim. Je leest hier hoe het werkt.

Lees meer