! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beter Bed Easy Pocket opnieuw getest

Nieuws|De Beter Bed Easy Pocket is definitief géén 'Beste koop' meer. De Easy Pocket en Wehkamp Luxe pocketveringmatras waren jarenlang 'Beste koop' en 'Beste uit de test', maar raakten eind 2014 die predicaten kwijt door een vernieuwing van de test. We testten ze opnieuw. Maar het is ze niet gelukt om opnieuw 'Beste koop' en 'Beste uit de test' te worden.

Bart Lucassen

Bart Lucassen , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op:19 juni 2015


Eind 2014 paste de Consumentenbond zijn testcriteria aan. We besloten toen meer nadruk te leggen op de technische kwaliteitsaspecten zoals lichaamsondersteuning, ventilatie en levensduur. De Beter Bed Easy Pocket en Wehkamp Luxe pocketveringmatras waren volgens oude testcriteria getest, en daardoor onvergelijkbaar geworden met nieuwgeteste matrassen. Daarom raakte eind 2014 de Beter Bed Easy Pocket zijn predicaat 'Beste koop' kwijt, en de Wehkamp Luxe pocketveringmatras zijn 'Beste uit de test'.

Vooral voor de Beter Bed Easy Pocket leidde dat tot veel vragen van leden: waarom was de Easy Pocket geen 'Beste koop' meer, maar een €50 duurdere Ikea-matras? Daarom besloten we zowel de Beter Bed- als de Wehkampmatras opnieuw te testen volgens de nieuwe testcriteria.

Maar de concurrentie heeft in de laatste jaren niet stilgezeten, want zowel de Beter Bed Easy Pocket als de Wehkamp Luxe pocketveringmatras komen met de strengere test op lagere oordelen uit. Ondanks zijn lage prijs wordt de Easy Pocket daarom niet opnieuw 'Beste koop'.

Weten wat nu wél de beste matrassen zijn, en welke matras 'Beste koop' is? Bekijk de resultaten van de test matrassen.