icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkope steelstofzuiger kopen

De prijzen van steelstofzuigers verschillen sterk. De duurste kosten maar liefst rond de €1000. Er zijn ook modellen onder de €100 te vinden. Maar helaas krijgen die je vloer niet schoon.
Irene Joris 2023

Irene Joris   Expert steelstofzuigersBijgewerkt op:8 januari 2024

Steelstofzuiger gebruik

Beste goedkope steelstofzuigers

We testen bijna elke maand nieuwe steelstofzuigers van veel verschillende merken. Sommige merken maken alleen goedkopere steelstofzuigers. Denk hierbij aan Tristar (vaak verkocht bij Action), Koenic (verkocht bij Media Markt) en Sauber (verkocht bij Blokker).

Grote, bekende huishoudelijke merken zoals AEG, Bosch, Philips, Rowenta en Samsung hebben zowel goedkopere als duurdere steelstofzuigers in hun assortiment. Dyson en Miele staan bekend als duurdere merken.

Helaas komen goedkope steelstofzuigers een stuk slechter uit onze test dan de duurdere modellen. Het verschil zit er vooral in hoe goed ze stof en vuil opzuigen. Goedkopere steelstofzuigers, zeker rond de €100, doen dit slecht. Ze laten stof en vuil gewoon liggen op alle ondergronden.

Speciaal voor leden

Ingelogde leden zien hieronder de goedkoopste steelstofzuigers met minimaal een 6,0 als Testoordeel. Anders zie je de goedkoopste steelstofzuigers die we getest hebben, zonder het Testoordeel.

Ons advies: goedkoop of toch duurder?

Op sommige vlakken doen goedkope steelstofzuigers niet onder voor dure modellen. Zo zegt de prijs niks over de oplaadduur, het gebruiksgemak, energiegebruik en het lawaai dat de steelstofzuigers maken. Bij zowel de goedkopere als de duurdere steelstofzuigers komt dit voor.

Toch raden we niet aan een goedkope steelstofzuiger van minder dan €150 te kopen. Dat komt omdat de goedkoopste steelstofzuigers heel slecht stof en vuil opzuigen. Ze laten het gewoon liggen op alle ondergronden.

Vaak: hoe duurder, hoe beter

Uit onze test blijkt in het algemeen dat hoe duurder de steelstofzuiger, hoe beter hij is. Er zijn uitzonderingen. Maar de modellen van boven de €500 krijgen bijna allemaal een goede score voor het opzuigen van stof en vuil.

Extra hulpstukken

Bij alle steelstofzuigers worden extra hulpstukken meegeleverd. Meestal zit er een hulpstuk voor kieren en een meubelborstel bij. Bij duurdere stofzuigers worden vaak wel meer hulpstukken meegeleverd. En soms zelfs een extra accu. Maar dit geldt echter niet voor alle dure modellen.

Bespaar met een gewone stofzuiger

Wil je een stofzuiger die goed zuigt, maar wil je er niet zoveel geld aan uitgeven? Overweeg dan om een gewone stofzuiger te kopen in plaats van een steelstofzuiger. De gewone stofzuigers die als beste uit onze test komen, kosten zo’n €150 tot €200. Dat is trouwens ook de prijs waarvoor je de Beste Koop uit de steelstofzuigertest kunt kopen.