icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De Meubeltaxi

Eerste indruk
|
Betaal je liever niet teveel voor een verhuisbedrijf, maar heb je te veel of te zware spullen om zelf te verhuizen? De Meubeltaxi biedt een tussenoplossing. Hoe werkt deze dienst?
Kirsten van Loon

Kirsten van Loon , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 1 november 2017

demeubeltaxi

Update 1 november 2017: Geen Erkende Verhuizer

Brancheorganisatie Erkende Verhuizers heeft naar aanleiding van deze review contact opgenomen met de Consumentenbond. De Meubeltaxi is geen Erkende Verhuizer en niet aangesloten bij de onafhankelijke Geschillencommissie Verhuizen. Het punt dat de door Erkende Verhuizers gebruikte Algemene Voorwaarden voor Verhuizers van toepassing zijn bij Meubeltaxi is uit onze lijst met voordelen verwijderd.

Het overwegen waard

Deze verhuisservice is het overwegen waard omdat hij je werk uit handen neemt en tóch goedkoper is dan een gewoon verhuisbedrijf. Dat komt omdat je een groot deel van het werk zelf doet. Aandachtspunten zoals borg en het inleveren van de verhuisbus zijn bovendien niet van toepassing. Een nadeel is dat de Meubeltaxi (nog) niet landelijk beschikbaar is.

Voordelen

 • Je betaalt geen borg.
 • Er is geen eigen risico, omdat je niet zelf rijdt.
 • Je hoeft de bus niet te halen of terug te brengen.
 • De chauffeur (Meubeltaxi noemt het zelf een sjouwfeur) helpt mee bij het laden en lossen. Dat scheelt weer een paar handen.
 • Kosteloos annuleren kan tot 24 uur voor de afgesproken tijd per e-mail.

Nadelen

 • De Meubeltaxi is alleen beschikbaar in de provincies Noord-Brabant, Utrecht, Zuid-Holland en de steden Amsterdam, Alkmaar, Almere, Arnhem en Nijmegen.
 • Afrekenen via een pinbetaling is niet mogelijk. Het afrekenen gaat met een contante betaling. Voor de mogelijkheid om vooraf per bankoverboeking te betalen, dien je contact op te nemen met de klantenservice. Achteraf ontvang je per e-mail een betaalbewijs.

Hoe werkt het?

Je huurt een verhuisbus met één of meerdere chauffeurs. De Meubeltaxi komt bij het afgesproken adres voorrijden en je laadt hem in; de ‘sjouwfeur’ helpt je bij het inladen van de goederen. Bij aankomst op het nieuwe adres laad je samen de bus ook weer uit.

Naast gewone meubels verhuist de Meubeltaxi ook motoren, scooters, de piano, kunst en witgoed. Je kunt kiezen voor een verhuislift voor de prijs van €150 per uur.

Kosten

De tarieven lopen uiteen van €99 tot €1699 en zijn afhankelijk van het aantal uur en het aantal sjouwfeurs. Een rit van 3 uur voor een bus van 15 m3 met één sjouwfeur kost €239. Dit is inclusief verhuisdekens, spanbanden, steekwagen, hondjes en 50 vrije kilometers.

Op de website demeubeltaxi.nl staat een prijscalculator waarmee je de exacte prijs berekent. Je kunt daarnaast offertes aanvragen bij 'gewone' verhuisbedrijven om de prijzen te vergelijken.

Verzekering

In geval van schade waarbij De Meubeltaxi aansprakelijk is, geldt een dekking van maximaal €100.000 met een eigen risico van €50. Indien je een uitgebreider dekking wenst, dan dien je hiervoor zelf een verzekering af te sluiten.

Lees ook:

 

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Nieuw & interessant

 • post bezorgen
  15 apr.

  Verhuisservice PostNL

  Wie verhuist heeft een hoop te regelen. Onder andere adreswijzigingen. Dan is het gemakkelijk als je post nog een tijdje wordt doorgestuurd. Hoe werkt deze service van PostNL en wat kost het?
 • Inboedel-opslagbedrijven
  1 mrt.

  Grote dekkingsverschillen bij 'self-storage'

  Niet alle gedupeerden van de nieuwjaarsbrand bij Shurgard in Zoetermeer blijken goed verzekerd te zijn voor de schade. Er zijn grote verschillen in vergoeding door inboedelverzekeraars bij tijdelijke opslag.
 • plastic-afval
  4 sep.

  Wel of geen plastic scheiden?

  Plastic afval scheiden. Wat gebeurt er eigenlijk met ingezameld plastic? We lichten dit toe en geven je tips hoe je plastic afval kunt scheiden.
 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.