icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Voedingsmiddelen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Voedingsmiddelen.


2018

Test | 9 januari 2018

Umami Paste: ‘natuurlijke smaakbom’ voor je maaltijd

De nieuwe smaakmaker Taste #5 Umami Paste is ‘geheel natuurlijk’ en zou een ‘smaakbom’ moeten zijn voor je maaltijd. Wij vergeleken het met Maggi aroma.

2017

Test | 19 december 2017

Test knoflooksaus en whisky-cocktailsaus

Knoflooksaus en whisky-cocktailsaus zijn populaire smaakmakers. Een gourmet of barbecue zonder deze klassieke sauzen is niet compleet. Maar welk merk moet je op tafel zetten?

Nieuws | 21 november 2017

Helft Hollandse supermarktgarnalen verre van vers

De Hollandse garnalen van Albert Heijn, Jumbo en Lidl krijgen een dikke onvoldoende voor versheid in een onderzoek van de Consumentenbond. De garnalen van Jumbo bevatten ook nog eens meer conserveermiddelen dan wettelijk is toegestaan.

Nieuws | 21 november 2017

Chocoladeletters: zoek de verschillen

Supermarktletters lijken qua uiterlijk en samenstelling op elkaar. Best lastig kiezen dus. Wij vergeleken melkchocoladeletters van Verkade, Tony Chocolonely, Aldi en Hema op smaak en duurzaamheid. 

Test | 21 november 2017

Test Hollandse garnalen

Hollandse garnalen mogen dan wel in de Noordzee gevangen zijn, ze worden gepeld in Marokko. En daarna liggen ze soms nog een maand in het schap. Niet gek dus dat de helft van de garnalen die wij testten verre van vers is.

Nieuws | 25 oktober 2017

Vleesvervangers steeds gezonder en lekkerder

Vegetarische burgers bevatten regelmatig net zoveel eiwit en ijzer als vlees, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Ook qua smaak doen vleesvervangers het steeds beter: een kwart van de proevers vindt een maaltijd met een vleesvervanger zelfs lekkerder dan die met vlees.

Test | 19 oktober 2017

Sunbreaks Wavy Grains een gezond alternatief voor chips?

Nieuw in chipsland: Sunbreaks Wavy Grains. Deze meergranenchips bevatten meer vezels en 33% minder vet en zouden daarmee minder ongezond zijn. Wij testten ze.

Test | 17 oktober 2017

Test vleesvervangers

Minder vlees eten is goed voor mens en milieu. Maar waar vervang je dat stukje vlees dan mee? We testten vegaburgers op voedingswaarde en deden een algemene smaaktest van vleesvervangers.

Nieuws | 6 oktober 2017

Supplementen bevatten niet altijd beloofde hoeveelheid jodium

Supplementen op basis van kelp bevatten niet altijd de hoeveelheid jodium die fabrikanten claimen en overtreden daarmee de wet.

6 oktober 2017

Lijst van bakkers

Wij vroegen 54 bakkers en bakkerijketens, 10 supermarkten en 9 producenten van glutenvrij brood of ze bakkerszout gebruiken bij de bereiding van hun brood. Deze lijst geeft antwoorden per provincie.

Test | 25 september 2017

Aardbeienyoghurt: welke is de lekkerste?

Aardbeienyoghurt is lekker, maar bevat amper aardbeien. Wel bietensap, wortelconcentraat en suiker. We bekeken van 12 soorten veel verkochte aardbeienyoghurt hoeveel fruit erin zit en lieten 63 personen proeven. Die van Albert Heijn kwam als Beste uit de Test.

Test | 15 augustus 2017

Bezorg-sushi

In 2015 bleek dat sushi in all-you-can-eat restaurants vaak niet vers was en onhygiënisch bereid werd. Maar hoe zit het bij bezorg-sushi? Tijd voor een nieuwe test.

Test | 9 augustus 2017

Minder suiker en verzadigd vet in BlueBand hazelnootpasta's

Veel mensen denken aan Nutella als je hazelnootpasta zegt. Maar ook BlueBand heeft zijn smeerbare assortiment uitgebreid met 2 hazelnootpasta’s: een variant met 80% minder suiker en een variant met minder verzadigd vet.

Nieuws | 4 augustus 2017

Glutenvrije producten niet altijd gezonder

Speciale glutenvrije producten zijn lang niet altijd een gezond alternatief voor reguliere producten. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

Nieuws | 1 augustus 2017

Waarschuwing voor eieren met teveel fipronil

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt om eieren met een te hoog gehalte van de schadelijke stof fipronil niet te eten. Je kunt deze eieren herkennen aan de code die op het ei is gestempeld.

18 juli 2017

Energiedrank: wat zit erin en wat doet het?

Energiedrank is booming, zeker onder jongeren. Geeft het inderdaad vleugels of vooral problemen?

12 juli 2017

Glutenvrije producten gezonder? Zeker niet altijd!

Glutenvrije producten zijn tegenwoordig overal volop te koop want glutenvrij is hip! Maar zijn ze dan ook gezonder? Zeker niet altijd. 

Test | 11 juli 2017

Volkorenbrood: test

Volkorenbrood is de meest gegeten broodsoort van Nederland. We lieten 15 broden proeven door een smaakpanel.

11 juli 2017

Broodbeleg: op de gezonde toer

Inspiratie nodig voor gezond broodbeleg? We zetten wat creatieve ideeën op een rij.

Eerste indruk | 19 juni 2017

Zeewierpasta: alternatief voor pasta?

Zeewier is niet alleen een match bij sushi, het is er nu ook voor de Italiaanse keuken. In de vorm van pasta wel te verstaan. Een goed idee? Wij doken dieper in het product en deden een klein smaakonderzoek met een panel vrijwilligers.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in