icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Bosch wasmachine

Ben je op zoek naar een wasmachine van het merk Bosch? Er zijn Bosch wasmachines van €400 tot €1300, van eenvoudige modellen tot wasmachines die automatisch wasmiddel doseren.

Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:19 maart 2019

Bosch wasmachine

Goedkoopste Bosch wasmachines

Even geduld, producten aan het ophalen...

Winkel
Levertijd
Bezorgprijs

Series

Bosch heeft verschillende series wasmachines. Van de eenvoudigste lijn tot de meest geavanceerde modellen:

  • Serie 2 – modelnamen beginnend met WAE en WAB. Prijs: circa €500. Deze modellen hebben een capaciteit van 6 kg, een centrifugetoerental van 1400 en energielabel A+++.
  • Serie 4 – modelnamen beginnend met WAN, WAK en WAE. Prijs: €550 - €700. Ten opzichte van serie 2 is onder andere de inverter motor en aquastop-waterbeveiliging toegevoegd, op een aantal modellen. Het energielabel is A+++-10%.
  • Serie 6 – modelnamen beginnend met WAQ en WAT. Prijs: €650 - €850. Vanaf deze serie hebben de meeste modellen energielabel A+++-30%. Aan deze serie is onder andere een variosoft-trommel toegevoegd met druppelstructuur, waardoor wasgoed volgens de fabrikant zachter of juist intensiever gewassen wordt. De duurste modellen kunnen automatisch wasmiddel doseren.
  • Serie 8 – modelnamen beginnend met WAY. Prijs: €800 - €1100. Deze modellen hebben bijna allemaal een centrifugetoerental van 1600, waar dat bij serie 2, 4 en 6 1400 is. Een aantal modellen hebben een automatisch doseersysteem, zijn via een smartphone en wifi te bedienen of hebben 'active oxygen', een systeem voor het opfrissen van wasgoed.
  • HomeProfessional – modelnamen beginnend met WAY. Prijs: €950 - 1300. De meeste modellen kunnen automatisch doseren, een aantal is te bedienen via een smartphone. Alle modellen hebben een capaciteit van 9 kg.
  • Bovenladers – modelnamen beginnend met WOT.

Bosch of Siemens

Wasmachines van Bosch en Siemens worden door dezelfde fabrikant gemaakt. Veel modellen van Bosch en Siemens zijn technisch gelijk aan elkaar. Alleen het uiterlijk verschilt en soms een aantal programma’s. De modellen van Bosch zijn vaak iets goedkoper.

Welke modellen gelijk aan elkaar zijn kun je zien aan de naam. Zo is de Bosch WAT28490NL gelijk aan de Siemens WM14T490NL. Een aantal letters en cijfers zijn gelijk. De eerste 2 cijfers van Siemens vermenigvuldigd met 2 is het getal in de modelnaam de Bosch.

Modelnaam

Aan de modelnaam kun je zien bij welke serie de machine hoort. De eeste letters zeggen iets over het toerental. Het getal 14 of 28 staat voor een toerental van 1400. Een machine met het getal 16 of 32 in de modelnaam centrifugeert op maximaal 1600 toeren.

Een goed merk

We vroegen ruim 3600 consumenten hoe tevreden ze zijn over hun wasmachine. Meer weten over welk merk zij het beste vinden? Bekijk de resultaten van de enquête over merktevredenheid.