icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Samsung wasmachine

Een Samsung wasmachines koop je al vanaf €400. De duurste modellen kosten €2000 en kunnen automatisch wasmiddel doseren of zijn via een smartphone te bedienen.

Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:25 oktober 2018

samsung wasmachine

Goedkoopste Samsung wasmachines

Even geduld, producten aan het ophalen...

Modellen

Er  zijn Samsung wasmachines met een capaciteit van 7, 8 en 9 kg. Maar ook grotere waar wel 12 kg was in kan. Over het algemeen geldt: hoe groter de wasmachine en hoe hoger de centrifugecapaciteit, hoe duurder de wasmachine. De duurste modellen kun je op afstand bedienen met een smartphone en kunnen het wasprogramma en de hoeveelheid wasmiddel automatisch afstemmen op de was.

Modelnaam

Het lijkt een wirwar van cijfers en letters, maar er zijn een aantal dingen af te lezen aan de modelnaam. De WW80J5426DW heeft bijvoorbeeld een capaciteit heeft van 8 kg en een centrifugetoerental van 1400. De letters DA, DW en FW aan het einde van de modelnaam geven een verschil aan in design. Deze modellen zijn qua werking aan elkaar. Een model waarvan de naam eindigd op MW heeft geen aquasensor en geen keramisch verwarmingselement.

DA: witte deur en bedieningsknop, grijze display
DW: witte deur en bedieningsknop, zwarte display
FW: zwarte deur en bedieningsknop, zwarte display
MW: geen aquasensor en keramisch verwarmingselement

Een goed merk

We vroegen ruim 3600 consumenten hoe tevreden ze zijn over hun wasmachine. Meer weten over welk merk zij het beste vinden? Bekijk de resultaten van de enquête over merktevredenheid.