icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Hoe lang is je cadeaubon geldig?

Hoe lang is je cadeaubon geldig? De geldigheidstermijn is per bon verschillend. Cadeaubonnen zijn lang niet altijd onbeperkt geldig. Dit zijn je rechten.
kadobonnen

Hoe lang is je cadeaubon geldig?

 • Staat er geen uitgifte- of vervaldatum op de bon of kaart? Of staat er nergens op vermeld waar je de geldigheidsdatum kunt vinden (bijvoorbeeld op een website)? Dan is de bon onbeperkt geldig.
   
 • Is er wel een uitgiftedatum vermeld, maar geen vervaldatum? Dan heb je minimaal 5 jaar de tijd om hem in te wisselen. Het is niet zo dat de bon daarna dan niet meer geldig is, maar het kan mogelijk discussie opleveren.
   
 • Cadeaubonnen kunnen korter dan 5 jaar geldig zijn. Dit moet dan op de bon staan.
   
 • Korter dan 2 jaar geldig mag niet. Tenzij je de cadeaubon kocht voor 1 januari 2022. In dat geval geldt een minimale geldigheidsduur van 1 jaar. 

Extra regels Stichting Keurmerk Cadeaukaarten

Er gelden extra regels als een bedrijf is aangesloten bij Stichting Keurmerk Cadeaukaarten. Een cadeaubon is dan minimaal 2 jaar geldig. Ook als de bon voor 1 januari 2022 is gekocht. Op de website van Stichting Keurmerk Cadeaukaarten kun je zien welke bedrijven zijn aangesloten. En welke aanvullende regels er gelden. 

Geef een cadeaubon snel uit

Ons advies is om een cadeaubon zo snel mogelijk uit te geven of zelf goed in de gaten houden hoe lang de bon nog geldig is. Wacht je lang met inwisselen, dan loop je meer risico op inleverproblemen bij faillissement. Dit geldt zeker bij bonnen die je maar bij 1 winkel(keten) kunt inleveren.

Tip: bekijk of je cadeaubon nog andere beperkende voorwaarden heeft.

Cadeaubon verlopen?

 • Heb je een verlopen cadeaubon gevonden? Bel dan de uitgever en leg de situatie uit. Soms kun je een bon tegen betaling verlengen of krijg je uit coulance een deel van de waarde in de vorm van een nieuwe kaart. 
 • Je kunt een verlopen bon ook doneren aan een goed doel. 

We begeleiden je naar een oplossing

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn 4 manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

 1. 1. Meld je klacht bij het bedrijf

 2. 2. Stuur een juridische brief of e-mail

 3. 3. Bel onze juridisch expert

 4. 4. Laat ons voor je bemiddelen