! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Broek kwijt geraakt bij de stomerij

Je mag verwachten dat een stomerij jouw kledingstukken goed reinigt en zorgvuldig bewaart. Bij beschadiging of verlies is de stomerij dus aansprakelijk en heb je recht op een financiële vergoeding. 

stomerij

Wat zijn je rechten?

Ken je rechten-1200x800Als je je kleding wilt laten reinigen, dan sluit je een overeenkomst met de stomerij. Deze heeft de plicht jouw kleding goed te reinigen en zorgvuldig te bewaren tot jij het komt ophalen.

Als de kleding zoek raakt, is er sprake van een zogenaamde toerekenbare tekortkoming en moet de stomerij de schade vergoeden op basis van de dagwaarde. Dat is de aanschafprijs minus de afschrijving voor de gebruiksduur van het kledingstuk.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten?

Steun ons en word lid! Uiteraard ontvang je met een lidmaatschap veel meer voordelen. Bijvoorbeeld juridische hulp bij consumentenproblemen.

Ja, ik steun de Consumentenbond

Klacht indienen-1200x800

Als je broek niet binnen een redelijke termijn wordt gevonden, stuur de stomerij dan een brief waarin je deze aansprakelijk stelt voor de geleden schade op basis van de dagwaarde (de aanschafprijs minus de afschrijving voor de gebruiksduur van de broek). Verstuur de brief bij voorkeur aangetekend. Geef de stomerij 3 weken om te reageren en stuur een kopie mee van de aankoopbon van de broek.

Lees verder

We begeleiden je naar een oplossing

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn 4 manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. 1. Meld je klacht bij het bedrijf
  2. 2. Stuur een juridische brief of e-mail
  3. 3. Bel onze juridisch expert
  4. 4. Laat ons voor je bemiddelen