icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Broek kwijt geraakt bij de stomerij

Je mag verwachten dat een stomerij jouw kledingstukken goed reinigt en zorgvuldig bewaart. Bij beschadiging of verlies is de stomerij dus aansprakelijk en heb je recht op een financiële vergoeding. 

stomerij

Wat zijn je rechten?

Ken je rechten-1200x800Als je je kleding wilt laten reinigen, dan sluit je een overeenkomst met de stomerij. Deze heeft de plicht jouw kleding goed te reinigen en zorgvuldig te bewaren tot jij het komt ophalen.

Als de kleding zoek raakt, is er sprake van een zogenaamde toerekenbare tekortkoming en moet de stomerij de schade vergoeden op basis van de dagwaarde. Dat is de aanschafprijs minus de afschrijving voor de gebruiksduur van het kledingstuk.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten?

Steun ons en word lid! Uiteraard ontvang je met een lidmaatschap veel meer voordelen. Zo krijg je toegang tot al onze testinformatie en diensten.

Ja, ik steun de Consumentenbond

Wat kun je het beste doen?

  • Klacht indienen-1200x800Als je broek niet binnen een redelijke termijn wordt gevonden, stuur de stomerij dan een brief waarin je deze aansprakelijk stelt voor de geleden schade op basis van de dagwaarde (de aanschafprijs minus de afschrijving voor de gebruiksduur van de broek). Verstuur de brief bij voorkeur aangetekend. Geef de stomerij 3 weken om te reageren en stuur een kopie mee van de aankoopbon van de broek.
  • Heb je na 3 weken geen reactie ontvangen of reageert de stomerij niet naar tevredenheid, neem dan contact op met je rechtsbijstandverzekering. Heb je die niet, neem dan contact op met de Consumentenbond: 070 - 445 45 45. Als lid krijg je bij ons een persoonlijk juridisch advies.
  • Je kunt je klacht ook plaatsen op klachtenkompas.nl, een initiatief van de Consumentenbond. De klacht wordt dan direct ingediend bij het betreffende bedrijf. En om zeker te zijn dat je klacht serieus wordt genomen, kijkt de Consumentenbond met je mee.

Lees ook